Hata yapmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Hata yapmak ne demek TDK?
  2. Hatanın anlamı ne?
  3. Pes etmek ne demek?
  4. Hata Nedir felsefe?
  5. Hatıralık ne demek?
  6. Yanlış bilgi ne demek?
  7. Hatira ne demek TDK?

Hata yapmak ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu hata ne demek? İstemeyerek ve bilmeyerek yapılan yanlış, kusur, yanılma, yanılgı: “Ağzını topla, dedim ama hatamı anladım.” -B.

Hatanın anlamı ne?

Yanlış, yanlışlık, yanılgı. İstemeyerek ve bilmeyerek yapılan yanlış, yanılma, yanılgı. Suç, günah, kusur.

Pes etmek ne demek?

1. Yenilgiyi kabul etmek, pes demek. "Tamam, tavlada senden iyisi yok, pes ediyorum." 2. Yenileceğini anlayıp sırtının yere gelmesini istemeyen pehlivan, yenildiğini kabul anlamına ya "pes ediyorum" demek veya hasmının kispetine eliyle vurarak işaret vermek.

Hata Nedir felsefe?

Hata sözlükte: İstemeyerek ve bilmeyerek yapılan yanlış, kusur, yanılma, yanılgı olarak tanımlanmıştır. İstatistikte ise bir yanlış değil; hesaplanan, ölçülen değer ile kabul edilen teorik olarak doğru değer arasındaki farktır. Bu daha felsefi bir tanım ancak daha da ilginç olanı biyolojideki tanımıdır.

Hatıralık ne demek?

Geçmişte yaşanmışçeşitli olaylardan belleğin saklandığıher türlü iz, anı. Andaç, anmalık, yadigâr.

Yanlış bilgi ne demek?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma. ... Sosyal alanda bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla, yanlış bilgi ve haber vermek için kullanılan en önemli araçlardan biridir.

Hatira ne demek TDK?

TDK'ya göre, hatıra kelimesinin akla gelen ilk anlamı, 'Bir yeri, kişiyi ya da olayı hatırlatması için alınan veya saklanan objedir. Bir diğer anlamı; 'Edebi olarak, geçmişte yaşanmış bir olay ya da yaşanmışlığın kaleme alınmasıdır.