Delegasyon ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Delegasyon ne demek TDK?
  2. Delege modeli nedir?
  3. Siyasi Temsili nedir?
  4. Bir yönetici ne iş yapar?
  5. Yönetici Kimdir açıklayınız?

Delegasyon ne demek TDK?

Bir yöneticinin işin niteliğine ve çalışanın özelliklerine göre kimi konuları çalışanın yapması için yetki devretmesine delegasyon denir.

Delege modeli nedir?

Delege demokrasisi (ya da alternatif olarak bilinen şekliyle akışkan demokrasi), oy verme yetkisinin temsilcilerden ziyade delegelerce kullanıldığı bir demokratik kontrol biçimidir. Bu terim hali hazırda var olan ya da önerilen popüler kontrol aygıtlarının genel bir tanımıdır.

Siyasi Temsili nedir?

Temsili demokrasi, sınırları belirli bir alan içinde bulunan bireylerin, kendi iradeleriyle seçtikleri bir temsilci veya temsil grubunun aracılığıyla siyasi fikirlerini ve görüşlerini belirtmesi durumu.

Bir yönetici ne iş yapar?

Yöneticinin kurduğu sistem yapıyı ve süreci zaten yönetecektir.Yönetici;kişiye bağlı süreçleri ortadan kaldıran ve sisteme bağlı süreçleri hayata geçiren kişidir.Çalıştığı kurumu düşünerek orta ve uzun vadeli miras bırakmayı amaçlar. Kurduğu yapının hatasız işlemesi için de denetim ve tekrar değerlendirme yapar.

Yönetici Kimdir açıklayınız?

Yönetici; mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilmesini yöneten kişidir. Bir yönetici aynı zamanda girişimci olabilir ya da bir girişimci adına ücret karşılığında bu işi üstlenmiş olabilir.