If diyeti nedir örnek?

İçindekiler:

  1. If diyeti nedir örnek?
  2. If diyeti hangi saatlerde yapılır?
  3. Intermittent Fasting ne içilir?
  4. Aralıklı Oruçta su içilir mi?
  5. If Diyeti kimler yapamaz?

If diyeti nedir örnek?

Bu diyeti uygulamanın en kolay yolu, oruç süresine uyku sürenizi de ekleyebilirsiniz. 2) Günde 16 saat oruç tutma; Günün 16 saatini oruç tutup, diğer saatlerde yemeyi içmeyi hedefleyen “16:8” olarak adlandırılan yöntemdir. Bu yöntemde erkekler 16 saat, kadınlar 14 saat oruç tutuyorlar.

If diyeti hangi saatlerde yapılır?

IF'in farklı uygulama metotları mevcuttur ve kişiden kişiye göre hangi metodun uygulanacağı değişebilir. Yaygın aralıklı oruç yöntemleri, günde 16 saatlik oruç veya haftada iki kez 24 saat oruç tutmayı içerir. En yaygın uygulanan versiyonu 16/8 yani 16 saat açlık, geri kalan 8 saat ise yemek serbestliğidir.

Intermittent Fasting ne içilir?

Açlık penceresinde serbest olan besinler Tabi ki bol su da. Ama başka hiçbir şey tüketilmemeli. Ve tatlandırıcı da kullanılmamalı. Kahve ve çayını sütsüz içemeyenler için bir miktar süte izin var.

Aralıklı Oruçta su içilir mi?

Yeme-içme zamanının serbest olduğu 8 saatlik aralık için de ağırlıklı olarak öğle 12:00 ve akşam 20:00 saatleri arasında tercih edilmektedir. Gün içerisinde su, şekersiz çay ve kahve, soda gibi içeceklerin istenilen saatte tüketilmesi serbesttir.

If Diyeti kimler yapamaz?

Kimler İntermeding Fasting (Aralıklı Oruç) Yapamaz?
  • Hamileler.
  • 18 Yaş Altı Bireyler.
  • Diyabet Hastaları
  • Sporcular ve Yoğun Egzersiz Yapanlar.