Kenef kime denir?

İçindekiler:

  1. Kenef kime denir?
  2. Kenef deliği ne demek?
  3. Arapça kenef ne demek?
  4. Kenef Türkçe mi?
  5. Osmanlıca tuvalet ne demek?
  6. 100 numara ne demektir?
  7. Ayakyolu neye denir?
  8. Kenâfir ne demek?
  9. Tuvalet mi tuvalet mi?
  10. Kıptı ne demek TDK?
  11. Tuvalete ayak yolu ne demek?
  12. Kenevir ne anlamı?

Kenef kime denir?

Umumi bir yer olarak geçen tuvalet için, 'Kenef' kelimesi kullanılmaktadır. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise, 'Hela' sözcüğü olarak nitelendirilir. ... Ancak günümüzde artık daha çok tuvalet kelimesinin geçerli olduğunu dile getirmek mümkün.

Kenef deliği ne demek?

Kamaralarla alt güverteleri aydınlatmak için bordalardan ve güvertelerden açılan yuvarlak pencere. Lomboz, gemilerde kamara ve alt güverteleri havalandırma ve aydınlatma için üzere bordalardan ve üst güvertelerden açılan yuvarlak pencere.

Arapça kenef ne demek?

kenef : - Ayak yolu. kenef : - Pis, berbat.

Kenef Türkçe mi?

Arapça knf kökünden gelen kanīf كنيف "1. korunak, sığınak, 2. helâ" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça kanf كنف "kanadı altına alma, kucaklama, saklayarak koruma" sözcüğünün sıfatıdır. Bu sözcük Arapça kanaf كنف "kanat" sözcüğünün masdarıdır.

Osmanlıca tuvalet ne demek?

haşuş Abdesthane, helâ, tuvalet.

100 numara ne demektir?

kenefi ifade etmek için kullanılan bu ifadeyi tercih eden şahıs, komik bişi söylediğini sanarak gevşetir yüz hatlarını. bu tanımı icat eden ve kullanan insandan ne eş, ne dost, ne de bir "herhangi" olur.

Ayakyolu neye denir?

ayakyolu için 1 adet anlam bulundu. İnsanın besin artıklarıyla idrarınıboşalttığıyer, abdesthane, helâ, kademhane, memişhane, kenef, tuvalet.

Kenâfir ne demek?

Bakışlarından açık bir biçimde nefret akan, kötü niyet düşünen insanlar için dile getirilen bir kelime olarak ön plana çıkıyor.

Tuvalet mi tuvalet mi?

Tuvalet mi?” yoksa “Tualet mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tualet şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tuvalet şeklinde olmalıdır.

Kıptı ne demek TDK?

Kıptı ne demek TDK? Kıpti. öz. a. (kıpti:) esk. 1. Mısır halkından olan kimse.

Tuvalete ayak yolu ne demek?

ayakyolu için 1 adet anlam bulundu. İnsanın besin artıklarıyla idrarınıboşalttığıyer, abdesthane, helâ, kademhane, memişhane, kenef, tuvalet.

Kenevir ne anlamı?

Kenevir Cannabaceae familyasına ait, tek yıllık bitki cinsidir. Saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan kenevir, insanlık tarihinin en eski bitkisel ham madde kaynaklarından biri olarak biliniyor.