Yolsuzluk yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Yolsuzluk yapmak ne demek?
  2. Yolsuzluk Ne demek örnek?
  3. Yolsuz ne demek kısaca?
  4. Yolsuzluk davası nedir?
  5. Kamuda yolsuzluk ne demek?
  6. Yolsuzluk Ne demek TDK?
  7. Yolsuzluk nasıl önlenir?
  8. 17 25 Aralık ne zaman oldu?
  9. Memur suçları Nelerdir?
  10. Yolsuzluk nedir hukuk?
  11. Ne demek naat?
  12. Şirkette yapılan yolsuzlukların tespiti nde ne gibi yöntemler kullanılabilir?
  13. Kolaylaştırıcı ödeme nedir?

Yolsuzluk yapmak ne demek?

Yolsuzluk genelde “verilen yetkinin özel menfaatler doğrultusunda kötüye kullanımı” olarak tanımlanmaktadır. ... Yolsuzluk sıklıkla, parayı kendi ceplerine aktarmak için konumlarının kendilerine sağladığı fırsatlardan yararlanmaları durumunda kamu görevlilerini kapsamaktadır.

Yolsuzluk Ne demek örnek?

Bir makam sahibi tarafından yapılan yasa dışı bir eylemin resmi görevleriyle doğrudan ilgili olması veya yasal olmasına karşın ticari ilişkilerde makamın gücünü kullanmak da siyasi yolsuzluğa örnek teşkil eder. Yolsuzluk biçimleri rüşvet, haraç, kayırmacılık, baskı, zimmete geçirme şeklinde gerçekleşebilir.

Yolsuz ne demek kısaca?

1. Yolu olmayan: “Yolsuz köy kalmadı.” 2. (Taşıt için) Hız yapamayan, yavaş giden. 3. Usûlsüz, nizamsız, kurallara aykırı: “Yolsuz iş.”

Yolsuzluk davası nedir?

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu veya 2013 Türkiye yolsuzluk skandalı, 2013-2014 yıllarında yürütülen ve bazı kamu kurum ve kuruluşları ile aralarında dört bakanın da yer aldığı kamu görevlilerinin görevi kötüye kullanma ve rüşvet ile suçlandığı soruşturmalardır.

Kamuda yolsuzluk ne demek?

Usulsüzlük veya yolsuzluk, ticari açıdan etkinliği hukuken tam anlamıyla kontrol edilemeyen, daha çok kamu kuruluşlarında, özellikle yerel yönetimlerde oluştuğu iddia edilen, mevzuatın esnetilip görmezden gelinmesi veya ihlallere göz yumulması halleri olarak tanımlanabilir.

Yolsuzluk Ne demek TDK?

Nedir bu son günlerde hep tartışılan "yolsuzluk" kavramı; bir örnek üzerinden inceledik. ... TDK'ye göre tanımı “bir görevi, bir yetkiyi kötüye kullanma, yasaya, kurala, yönteme aykırı iş yapma.” Yani usulsüzlük.

Yolsuzluk nasıl önlenir?

Yolsuzluğu önlemek için, kişi doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir yolsuzluk eylemi içinde yer alıp almadığından emin olmak için tüm tedbirleri almalıdır. Rüşvet teklifi, verilmesi veya talebi içinde yer almamalıdır. Etik dışı dürüst olmayan bir davranış veya dolandırıcılık içinde yer almamalıdır.

17 25 Aralık ne zaman oldu?

Aralık 2013 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu/Başlangıç tarihleri

Memur suçları Nelerdir?

TÜRK CEZA KANUNUNDA MEMUR SUÇLARI: ZİMMET, İRTİKAP VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanununun İkinci Kitabının Üçüncü Babının birinci, ikinci ve üçüncü fasıllarında; devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlardan basit ve nitelikli zimmet ile devlet alım ve satımlarında menfaat sağlama, irtikap ve rüşvet suçları düzenlenmiştir.

Yolsuzluk nedir hukuk?

Usulsüzlük veya yolsuzluk, ticari açıdan etkinliği hukuken tam anlamıyla kontrol edilemeyen, daha çok kamu kuruluşlarında, özellikle yerel yönetimlerde oluştuğu iddia edilen, mevzuatın esnetilip görmezden gelinmesi veya ihlallere göz yumulması halleri olarak tanımlanabilir.

Ne demek naat?

Naat, İslam Peygamberi Muhammed'i övmek veya niteliklerini aktarmak amacıyla yazılan şiirdir.

Şirkette yapılan yolsuzlukların tespiti nde ne gibi yöntemler kullanılabilir?

  • Yazılı İfade Alma Tekniği. Yazılı ifade alma tekniği şirket yolsuzluklarının ortaya çıkarılmasında çok fazla başvurulan bir tekniktir. ...
  • Sözlü İfade Alma (Sorgulama) Tekniği. ...
  • Doğrulama (Teyit etme) Tekniği. ...
  • Yeniden Hesaplama Tekniği. ...
  • Analitik İnceleme Tekniği. ...
  • Fiziki İnceleme (Gözlem) Tekniği.
BE

Kolaylaştırıcı ödeme nedir?

Kolaylaştırma ödemeleri özellikle ele alınmalıdır. ... Bunlar ödemeyi yapanın normalde kanunen veya başka şekilde hakkının olduğu rutin veya zorunlu bir eylemin hızlandırılması veya gerçekleştirilmesi için kamu görevlilerine yapılan düşük meblağlı ödemelerdir.