Otel ile motel arasında ne fark var?

İçindekiler:

  1. Otel ile motel arasında ne fark var?
  2. Motel türkçe ne demek?
  3. Motel açılımı nedir?
  4. Motel nedir edebiyat?
  5. Asli konaklama tesisleri nedir?
  6. Motel odasi nedir?
  7. Asli konaklama tesisleri kaça ayrılır?
  8. Turistik tesisler nelerdir?

Otel ile motel arasında ne fark var?

Otel- belirli bir ücret karşılığında yolcu ve turistlere konaklama ve yemek hizmeti veren tesis. ... Motel- daha çok uzun yola gidenlerin konakladığı, genellikle yol kenarına inşa edilmiş konaklama yeridir.

Motel türkçe ne demek?

Türkçe-Türkçe İsim motel, konak, kervansaray.

Motel açılımı nedir?

1920'lerde İngilizce "motor" (motorlu taşıt) ve "hotel" (otel) sözcüklerinden oluşturulmuştur. Motorlu taşıtlarla yolculuk edenlerin barınmalarını, arabalarını park etmelerini ve başka gereksinimlerini karşılamak için işlek kara yolları üzerinde yapılmış otel anlamına gelmektedir.

Motel nedir edebiyat?

Motel, daha çok uzun yola gidenlerin konakladığı, genellikle yol kenarına inşa edilmiş otel. 1920'lerde İngilizce "motor" (motorlu taşıt) ve "hotel" (otel) sözcüklerinden oluşturulmuştur.

Asli konaklama tesisleri nedir?

Asli konaklama tesislerinde kadın ve erkek personel için ayrı soyunma yerleri, dolapları, duş, tuvalet ve ortak oturma, dinlenme ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan bir mahal bulunur.

Motel odasi nedir?

Motorlu taşıtlarla seyahat edenler için dizayn edilmiş, genellikle işlek otoyollar üzerinde yer alan ve motorlu taşıtlar için park alanına sahip olan küçük otellere “motel” adı verilmektedir. ... Motellerde otellere kıyasla çok az sayıda çalışan mevcuttur. Genellikle resepsiyonistler ve oda hizmetlileri bulunur.

Asli konaklama tesisleri kaça ayrılır?

  • Temel konaklama işletmeleri,
  • Yardımcı konaklama işletmeleri olmak üzere ikiye ayrılır.

Turistik tesisler nelerdir?

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor.