Şeyh Ebu Cabir kimdir?

İçindekiler:

  1. Şeyh Ebu Cabir kimdir?
  2. Hz Ayşe kaç yaşındaydı?
  3. En çok hadis rivayet eden 7 kişiden biri olan kimdir?
  4. Hz Peygamber den S.a.v en çok hadis rivayet eden kadın sahabi kimdir?
  5. Hz Muhammed Ayşe ile evlendiğinde kaç yaşındaydı?

Şeyh Ebu Cabir kimdir?

İlk olarak El Fecr İslami Hareketi saflarında savaşan Ebu Cabir künyeli Haşim Eş Şeyh, kendi bölgesindeki Musab bin Umeyr tugayındaki savaşçıları yönetti. Kurulduğu andan beri Ahraru'ş Şam şura konseyinin bir üyesiydi. Daha sonraları ise Doğu Halep kırsalı emiri oldu.

Hz Ayşe kaç yaşındaydı?

Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut'im'e nişanlı veya sözlü idi.

En çok hadis rivayet eden 7 kişiden biri olan kimdir?

Ahmed bin Hanbel'e göre sahabeden en fazla hadis rivayet edenlerin sayısı toplamda altıdır. Kendisi, muksirun sahabileri; Ebu Hüreyre, Abdullan bin Ömer, Enes bin Malik, Hz. Aişe, Cabir bin Abdullah ve Abdullah İbn Abbas şeklinde sıralamıştır.

Hz Peygamber den S.a.v en çok hadis rivayet eden kadın sahabi kimdir?

Bu isimlerden Şam'da Esma bint Yezid doksan beş, Kûfe'de Fatıma bint Kays otuz dört, Basra'da Ümmü Atıyye kırk hadis rivayetiyle bölgelerinde sayıca en çok hadis rivayet eden kadın sahâbîler olmuşlardır.

Hz Muhammed Ayşe ile evlendiğinde kaç yaşındaydı?

Burada ele alacağımız konu, Müminlerin Annesi Hz. Âişe'ye atılan ikinci iftira, yani onun yaşı ile ilgili iftira olacaktır. Arap-Emevî dinciliğinin, İslam düşmanı oryantalistlerle işbirliği halinde iddia ettiğinin aksine, Hz. Âişe, Peygamberimizle evlendiği zaman, 9 yaşında değil, 18 veya 19 yaşındaydı.