Fizik türdeş ne demek?

İçindekiler:

  1. Fizik türdeş ne demek?
  2. Türdeş kelimeler nedir?
  3. Özdeş madde ne demektir?
  4. Türdeş olarak karıştırmak ne demek?
  5. Homojen cisim ne demek?
  6. Dinamometrelerin özdeş olması ne demektir?
  7. Özdeş fiilimsi ne demek?
  8. Karışımların özkütlesi sabit midir?
  9. Karışımın özkütlesi formülü nedir?
  10. Dinamometre özdeş midir?
  11. Dinamometrede hassas ölçüm yapabilmek için nasıl yay kullanılır?

Fizik türdeş ne demek?

Fizik türdeş ne demek? Türdeş cisimler ise aynı türe ait, genel itibariyle bir birine benzeyen fakat küçük detaylarla bir birinden farklı cisimlerdir. Mesela çubuk ve masa 2 si de ağaçtan yapılmıştır ama kullanım amaçları farklıdır.

Türdeş kelimeler nedir?

i. (< tür+deş) [Doğrusu tür+daş'tır] yeni. Türleri bir olan, hemcins, mütecânis.

Özdeş madde ne demektir?

» Her türlü nitelik bakımından eşit olan, ayırt edilmeyecek kadar benzer olan, aynı.

Türdeş olarak karıştırmak ne demek?

Homojen karışım ya da türdeş karışım, her yerinde aynı özellik gösteren karışımlardır.

Homojen cisim ne demek?

Fizikte ayrıca özellikleri pozisyonuna göre çeşitlilik göstermeyen madde ya da cisim olarak tanımlanır. Örnek olarak, düzenli öz kütleye sahip bir cisim bazen homojen olarak tanımlanabilir. Başka bir ilgili tanım ise, basitçe, düzenli kompozisyona sahip olan maddedir.

Dinamometrelerin özdeş olması ne demektir?

Özdeş (aynı) iki dinamometreden birine 3N'luk, diğerine 5N'luk iki yük asıldığında 5N'luk yükün asılı olduğu dinamometredeki yay daha çok uzar. Çünkü bir yaya uygulanan kuvvet arttıkça, yayın uzama miktarı da artar.

Özdeş fiilimsi ne demek?

Fiilimsilerin türce Özdeş ne demek? Türce özdeş demek tür olarak aynı olan demektir. Fiilimsiler konusu için soruluyorsa fiilimsi çeşidi olarak aynı olan soruluyordur. ... Fiilimsiler, fiillerden türemiş olmakla birlikte bir fiil gibi çekimlenemeyen, cümlede isim, sıfat, zarf gibi görevlerde kullanılan sözcüklerdir.

Karışımların özkütlesi sabit midir?

Karışımın özkütlesi sabittir. Şekildeki K ve L musluklarından aynı anda sabit debili ve aynı sıcaklıkta özkütleleri d1 ve d2 olan sıvılar aksın. Bu durumda karışımın özkütlesi sabit olup değişmez.

Karışımın özkütlesi formülü nedir?

Özkütle formülü d=m/v şeklindedir.

Dinamometre özdeş midir?

Özdeş (aynı) iki dinamometreden birine 3N'luk, diğerine 5N'luk iki yük asıldığında 5N'luk yükün asılı olduğu dinamometredeki yay daha çok uzar. Çünkü bir yaya uygulanan kuvvet arttıkça, yayın uzama miktarı da artar. * Kullanılan yayın cinsine (türüne) bağlıdır.

Dinamometrede hassas ölçüm yapabilmek için nasıl yay kullanılır?

Bu nedenle fazla ağırlık taşıyan dinamometreler sert ve kalın yaydan yapılır. Kalın yaydan yapılan dinamometreler fazla kuvveti ölçerler fakat hassas ölçüm yapmazlar.Dinamometre ile hassas ölçüm yapabilmek için ince ve yumuşak yaydan yapılmış dinamometre kullanılmalıdır.