Pey ileri sürmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Pey ileri sürmek ne demek?
  2. Açık artırmada pey sürmek ne demek?
  3. Pey nedir hukuk?
  4. Açık artırmaya kimler katılabilir?
  5. Taşınırlarda arttırma satıştan en az kaç gün önce ilan edilmelidir?
  6. Takasli ne demek?
  7. Pey Farsça ne demek?
  8. Açık artırmaya nasıl girilir?
  9. Açık artırma ilanında ne yer alır?
  10. Hacizde 2 arttırma kaç gün sonra yapılır?
  11. Satış ilanı satıştan kaç gün önce?
  12. Osmanlıda müzayede ne demek?
  13. Takas edilmek ne demek?
  14. Takas sistemine ne denir?
  15. Hey bey ne demek?

Pey ileri sürmek ne demek?

- artırma ile satılan bir şey için önce bir miktar para vermek veya önermek.

Açık artırmada pey sürmek ne demek?

[1] Arttırma yoluyla satılan şey için fiyat teklif etmek. Sayfa en son 08.56, tarihinde değiştirildi.

Pey nedir hukuk?

Bağlanma Parasının Hukuki Niteliği: Halk dilinde “kaparo” olarak adlandırılan bağlanma parası (ya da pey akçesi), bir yandan sözleşmenin yapıldığına kanıt olarak, diğer yandan ispat kolaylığı sağlamak amacıyla taraflardan birinin diğerine vermiş olduğu bir miktar paradır[1].

Açık artırmaya kimler katılabilir?

Açık artırmaya, teminat yatıran gerçek ve tüzel kişiler katılabileceklerdir. Gerçek kişilerin resimli kimlik,başkası adına ya da tüzel kişi vekili olarak satışa katılanların ise noterden vekalet ibrazı şarttır. ... Araçlar ayrı ayrı satılacak olup, bir satış sonuçlanmadan diğerine başlanmayacaktır.

Taşınırlarda arttırma satıştan en az kaç gün önce ilan edilmelidir?

Bu tarihe kadar ise aşağıda yer alan madde yürürlükte olacaktır: Artırmanın ilanı ve ilgililere ihtar: Artırma, satıştan en az bir ay önce ilân edilir.

Takasli ne demek?

Takas veya trampa, herhangi bir değişim aracı kullanılmaksızın, mal ve hizmetlerin diğer mal ve hizmetlerle değiş tokuş edildiği bir ticaret tipidir. Henüz parasal bir sistem kurmamış topluluklarda görülebileceği gibi, modern ekonomilerde de parasal sistemin yanı sıra varlığını sürdürmektedir.

Pey Farsça ne demek?

Pey kelimesi Türkçe'de "1. ayak, adım 2. ayak izi, art, arka, sonra" anlamına gelir. Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) pay پى z "1. ayak, adım 2. ayak izi, art, arka, sonra" sözcüğünden alıntıdır.

Açık artırmaya nasıl girilir?

Açık artırmaya, teminat yatıran gerçek ve tüzel kişiler katılabileceklerdir. Gerçek kişilerin resimli kimlik,başkası adına ya da tüzel kişi vekili olarak satışa katılanların ise noterden vekalet ibrazı şarttır.

Açık artırma ilanında ne yer alır?

Artırma ilanında; satılacak şeyin cinsi, mahiyeti, önemli vasıfları, tahmin edilen kıymeti, bulunduğu yer, birinci ve ikinci ihalenin yapılacağı yer, gün ve saat gibi bilgiler yer almalıdır.

Hacizde 2 arttırma kaç gün sonra yapılır?

İKİNCİ ARTIRMA → İkinci artırma için elektronik ortamda teklif verme süresi ise, birinci artırmadan sonraki 5. gün başlar, en az 10 gün sonrası için belirlenecek ikinci artırmanın tamamlanacağı günden önceki gün sonra erer (6352 sayılı K. İle değişik m. 114/IV).

Satış ilanı satıştan kaç gün önce?

Taşınmaz ihalelerinde artırma satıştan en az bir ay önce ilan edilir. Satış ilanında nelerin bulunması gerektiği İİK'nın 126. maddesinde ve İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği'nin 45. maddesinde düzenlenmiş olup, buna göre ilanda satışın yapılacağı yer, gün ve saatinin açık ve kesin bir şekilde belirtilmesi gerekir.

Osmanlıda müzayede ne demek?

Müzayede (mezat), olarak da bilinir, taşınır ya da taşınmaz malların açık artırma yoluyla alım ya da satımıdır.

Takas edilmek ne demek?

Bir mal karşılığında başka bir mal vererek değiş tokuş yapmaya takas adı verilir. Borçlar Kanununda bir malın başka bir mal ile değiştirilmesi trampa olarak tanımlanmıştır.

Takas sistemine ne denir?

Barter, 'Takas' ya da 'Değiş-Tokuş' olarak tanımlanabilmektedir. ... Barter; alıcı ve satıcının mevcut ekonomik şartlarda en iyi koşullarda pazar bulup, alış verişlerini bu pazarda yapmalarını sağlayan, belirli niteliklere sahip kişi ya da kurumların üye olabildiği ya da sistemden yararlanabildiği bir alış-veriş kulübüdür.

Hey bey ne demek?

ünl. (< be+hey) Be, ey, hey ünlemlerinin genellikle hiddet, öfke, azarlama ifâde eden veya teklifsiz konuşmada kullanılan değişik bir şekli: Behey kırlangıç nereden gelirsin / Hani şimdi n'ettin Hind ü Yemen'i (Karacaoğlan).