Her hâlükârda nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Her hâlükârda nasıl yazılır?
  2. Halikar mı Halukar mı?
  3. Her halde nasıl yazılır?
  4. Halikarda nasıl yazılır?
  5. Heralde mi her halde mi?
  6. Herhalde nasıl yazilir TDK?
  7. Herhalde bitişik mi ayrı mı?
  8. Pek çoğu nasil yazilir TDK?
  9. Her gün ayrimi yazilir birleşik mi?

Her hâlükârda nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Her hâl-i kârda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Her hâlükârda şeklinde olmalıdır.

Halikar mı Halukar mı?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Halikar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hâlükâr şeklinde olmalıdır.

Her halde nasıl yazılır?

Bazı örneklerde rastlanan "her hâlde " şeklindeki yazım ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "herhâlde "dir.

Halikarda nasıl yazılır?

Eski adıyla "atıf vavı". Böylece doğru imlâ, ya bitişik olarak "her hâlükârda" ya da ayrı olarak "her hâl ü kârda" biçiminde.

Heralde mi her halde mi?

Bu kelimenin “herhalde mi, her halde mi, heralde mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı herhalde şeklinde olmalıdır. Yani bitişik yazılmalıdır.

Herhalde nasıl yazilir TDK?

Bu kelime genellikle Her halde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Herhalde şeklinde olmalıdır.

Herhalde bitişik mi ayrı mı?

Bu kelimenin doğru kullanımı herhalde şeklinde olmalıdır. Yani bitişik yazılmalıdır.

Pek çoğu nasil yazilir TDK?

Pekçok, TDK sözlüğünde doğru yazılışı en çok araştırılan pek çok, birleşik mi yoksa ayrı mı yazıldığı karıştırılan kelime gruplarındandır. Fazla, hayli ve yeterinden fazla anlamına gelen pekçok kelimesi TDK sözlüğüne göre doğru kullanımı 'pek çok' şeklinde ayrı yazılmasıdır.

Her gün ayrimi yazilir birleşik mi?

Yine aynı şekilde kelimenin yazılışı ise “her gün” şeklinde olarak ifade edildi. HER GÜN NASIL YAZILIR? TDK'nın sözlüğünde yer alan ifadelere göre bu kelime ayrı şekilde yazılır. Yani kelimenin bitişik şekilde yazılışını kullanan kişiler yanlış bir kullanım yapmış oluyorlar.