ÖTV muafiyetinden kimler yararlanabilir 2020?

İçindekiler:

  1. ÖTV muafiyetinden kimler yararlanabilir 2020?
  2. Gaziler icin ÖTV'siz araç alabilir mi?
  3. Kimler vergisiz araç alabilir?
  4. Gaziler gelir vergiden muaf mı?
  5. Gaziler emlak vergisi öder mi?

ÖTV muafiyetinden kimler yararlanabilir 2020?

Durumu araç kullanmaya uygun olan bireyler satın aldıkları aracı kendileri kullanabiliyor, olmayanlar ise en fazla ikinci dereceye kadar ( anne, baba, çocuk, kardeş, torun, büyükbaba, büyükanne) akrabalarına veya özel şoförlerine kullandırabiliyorlar.

Gaziler icin ÖTV'siz araç alabilir mi?

Gaziler için ÖTV'siz araç olanağı sunulduğunun iddia edildiğini ancak böyle bir durumun olmadığını, ortopedik engeli olanların engelli raporu ile ÖTV'siz araç alabildiğini aktaran Çelik, "Biz gazilerimize ÖTV'siz araç verdik' diyorlar ama bir şart var, o da gazinin ölmesi.

Kimler vergisiz araç alabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... ÖTV'siz otomobil fiyatlarının makul olması nedeniyle konu merak edilirken, engelli bireylerin yakınları da bu uygulamadan faydalanabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların birinci dereceden yakını olan kişiler ÖTV'siz otomobil alabiliyor.

Gaziler gelir vergiden muaf mı?

Hiç geliri olmadığını belgeleyenler, gelirleri sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıkla (emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı) sınırlı olan kişiler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelli vatandaşlar Emlak Vergisi'nden muaf tutuluyor.

Gaziler emlak vergisi öder mi?

Hiç geliri olmayanlar, emekliler, gaziler, şehitlerin dul ile yetimleri ve engelli vatandaşlar, tek evi varsa Emlak Vergisi ödemez.