Hoşgörülü olmak ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Hoşgörülü olmak ne anlama geliyor?
  2. Hoşgörülü olmak nasıl bir özelliktir?
  3. Hoş görülü olmak insana ne kazandırır?
  4. Insanlara saygılı olmak bize ne kazandırır?
  5. Fazla Hoşgörülü ne demek?

Hoşgörülü olmak ne anlama geliyor?

Hoşgörülü olmak ne anlama geliyor? 1. Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.

Hoşgörülü olmak nasıl bir özelliktir?

Hoşgörü kavramı, içinde bolca anlayış, anlamaya çalışmak, tolere etmek, sabır barındırır. Olaylara yaklaşımı daha sıcak, hemen yargılamayan, önce anlamaya çalışan, anlamasa bile hala şans vermeyi deneyen, kınamayan bir tutumdur.

Hoş görülü olmak insana ne kazandırır?

Hoşgörü farklı açılardan hayata bakmamıza, yanlış algılamalarımızı da düzeltmemize neden olur. Tahammüllü olmak insan egosunun terbiyesine yardımcı olur, Empati yapmamızı, monologdan kurtulup, diyaloga doğru yol almamıza neden olur. Diyalogun kurulduğu iletişimlerde ise sorunlar daha kolay hallolur.

Insanlara saygılı olmak bize ne kazandırır?

İnsanın sevmediği biri veya rakibi bile olsa, insanların birbirlerinin düşüncelerine, inançlarına, ibadetlerine, adetlerine, gelenek ve göreneklerine, yaşam tarzlarına, fikirlerine… saygı göstermek insanı yüceltir, toplumsal barışı sağlar.

Fazla Hoşgörülü ne demek?

1. Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.