Torna ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Torna ne iş yapar?
  2. Torna makinesi ne işe yarar?
  3. Gezer Puntanın görevleri nelerdir?
  4. Tesviye nedir imalat?
  5. CNC torna makinesi ne işe yarar?
  6. Torna makinesi ile neler yapılır?
  7. Üç ayaklı aynalara hangi parçalar bağlanabilir?
  8. Torna tezgahı hangi parçaları işler?
  9. Torna Gezer Punta nedir?
  10. Tornalama işlemi nasıl yapılır?

Torna ne iş yapar?

Özellikle Makine ve Metal sektöründe okuyanların/çalışanların lugatlarında ezbere bildiği haliyle anlatırsak: Kendi ekseni etrafında dönmekte olan, metal veya yapay malzemeler üzerinden doğrusal hareket eden kesici takım yardımıyla yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama, işin yapıldığı tezgaha ise torna tezgahı ...

Torna makinesi ne işe yarar?

Torna tezgâhı: İşlenecek parçaya dönme hareketi vererek, kesici bir takımla sürekli talaş kaldırarak istenilen şekli vermeye yarayan bir tezgâh olarak tanımlanabilir. Büyüklük ve tip olarak değişik ölçü ve özellikte imal edilirler (masa tornası, ayaklı torna, revolver torna gibi).

Gezer Puntanın görevleri nelerdir?

Gezer puntanın görevleri: Kılavuz, pafta ve rayba çekme işlemlerinin yapılmasını sağlar, İki punta arası tornalamayı sağlar, Puntanın kaydırılarak konik tornalamanın yapılmasını sağlar, Uzun boylu parçaları tornalarken desteklik yapar.

Tesviye nedir imalat?

Talaşlı imalat tesviye nedir? Metaller üzerinde aletler (eğe, matkap ucu, kılavuz, rayba vb.) ve makineler (torna, freze, vargel, taşlama vb.) yardımıyla talaş kaldırarak onları istenilen şekil ve ölçülere getirmeye tesviyecilik denir.

CNC torna makinesi ne işe yarar?

CNC Torna Tezgahları, dönen bir parçası üzerinden kesici bir takım vasıtasıyla talaş kaldırma işlemi yapan Bilgisayar Destekli Sayısal Kontrollü Takım Tezgahlarıdır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte torna tezgahları tahrikli takımlar vasıtasıyla frezeleme kabiliyeti de kazanmıştır.

Torna makinesi ile neler yapılır?

Kullanımı Torna tezgahları ağaç tornalama, metal işleme, metal sıvama, termal püskürtme, parça ıslahı ve cam işlemede kullanılır. Torna tezgahının en iyi bilinen tasarımı çanak çömlek yapımında çömlek çamurunu şekillendirmek için kullanılan çömlekçi çarkı'dır.

Üç ayaklı aynalara hangi parçalar bağlanabilir?

Üç ve Dört Ayaklı Üniversal Ayna Üç ayaklı üniversal aynalar, silindirik üçgen, altıgen ve benzeri parçaların üç noktadan bağlanması için kullanılır.

Torna tezgahı hangi parçaları işler?

Bir torna tezgahı şu parçalardan oluşur:
  • Gövde.
  • Fener mili ve kutusu.
  • Hareketli punta.
  • Ayna (veya sabit punta)
  • Talaş mili.
  • Ana mil.
  • Norton kutusu.
  • Araba.
Daha fazla öğe...

Torna Gezer Punta nedir?

Konvansiyonel torna tezgâhlarında Gezer Punta adı verilen karşılık puntası, uzun iş parçalarının alından desteklenerek salgısız ve titreşimsiz tornalanmaları için kullanılır. Tezgâh kayıtları üzerinde istenilen pozisyonda sabitlenerek kullanılırlar.

Tornalama işlemi nasıl yapılır?

Tornalama işleminde tek uçlu takım kullanılarak iş parçasına yuvarlak ve silindirik formlar kazandırılır. Diğer bir deyişle takım sabit iş parçası döner pozisyondadır. İş parçası torna tezgahına torna aynası ya da punto uçları ile sabitlenir.