Deşifre ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Deşifre ne anlama gelir?
  2. Metin deşifresi ne demek?
  3. Deşifre yöntemi nedir?
  4. Tez deşifresi ne demek?
  5. Ses kaydının yazıya dökülmesine ne denir?
  6. Video deşifre nedir?
  7. Transkribe ne demek?
  8. Deşifre ücretleri ne kadar?
  9. Sesi yazıya çevirme ses kaydı nasıl yazıya dökülür?
  10. Röportaj deşifresi nedir?
  11. Transkribe etmek ne demek Osmanlıca?
  12. Metni transkribe etmek ne demek?

Deşifre ne anlama gelir?

Deşifre en genel anlamıyla, sesli bir verinin yazıya dökülmesi işlemidir. Bu sesli veri sadece ses kaydı olabileceği gibi video kaydı şeklinde de olabilir. ... Şöyle ki Türkçe bir ses kaydı yine Türkçe bir şekilde yazıya çevrildiği gibi istenildiği takdirde başka bir dile de tercüme edilebilir.

Metin deşifresi ne demek?

Deşifre, Türkçe bir ses kaydının yine Türkçe olarak kağıda dökülmesinin yanı sıra yabancı dildeki kayıtların, kaydın yapıldığı kaynak dilde yazıya aktarılmasını da kapsar. Deşifre işlemi tamamlandıktan sonra elde edilen yazılı metin, talep üzerine istenilen dillere tercüme edilebilir.

Deşifre yöntemi nedir?

Deşifre çeşitli meslek ve iş kollarında gerçekleştirilen toplantı, seminer gibi etkinliklere ait ses ve görüntülerin transkripsiyon yani yazılı hale getirilmesi işlemidir. ... Dil uzmanları ve metin editörleri tarafından redakte edilmeden çözümlenerek sunulan metinleri, deşifresi yapılmış metinlerden saymamak gerekir.

Tez deşifresi ne demek?

Deşifre sözlük anlamıyla sesli halde bulunan dökümanın yazılı hale getirilmesidir. Konferanslar, toplantılar çeşitli görüntü sunumlar ve ses kayıtlarınız akademik personel ve öğrencilere sunulan  indirimle deşifre edilir. ...

Ses kaydının yazıya dökülmesine ne denir?

Deşifre hizmeti, farklı bir yapı içerisinde bulunan iletinin yazıya dönüştürülmesi (dökülmesi) anlamına gelir. Bu ileti ses şekilde olduğunda ses kaydı deşifre hizmeti; video formunda olduğunda ise video deşifre hizmeti ile transkript edilir.

Video deşifre nedir?

Etkinliklerde alman ses kaydının yazıya dökülmesi işlemi "deşifre", videolarınıza istenilen dilde altyazı ekleme ve istediğiniz dilde seslendirme kayıt işlemleriniz firmamız tarafından sağlanabilmektedir. ... Özel teçhizat ve cihazlar ile deşifre yapacak kişinin tüm dikkatini ses ya da video kaydına vermesi gerekmektedir.

Transkribe ne demek?

Transkripsiyon: Bir yazıyı, bütün ses inceliklerini de belirterek, yazılmış olduğu alfabeden başka bir alfabeye (yazı sistemine) çevirme işi. ... Çeviri yazı.

Deşifre ücretleri ne kadar?

1 kişinin konuşmasını içeren, 1 saatlik net bir ses kaydının deşifre ücreti 210 TL' dir. Dakika ücreti 3,50 TL'den hesaplanır. 10 saati aşan projelerde ise yukarıdaki nitelikleri taşıyan bir kayıt için 1 saat ücreti 180 TL' dir. Dakika ücreti 3 TL olarak hesaplanmaktadır.

Sesi yazıya çevirme ses kaydı nasıl yazıya dökülür?

Günümüzde ses kaydını yazıya çevirme işini başarıyla gerçekleştirebilen birçok uygulama mevcut....Ses kaydını yazıya çevirme için kullanılabilecek 6 uygulama önerisi:
  1. Google Keyboard.
  2. Just Press Record.
  3. Speechnotes.
  4. Transcribe.
  5. Google Dokümanlar.
  6. Dictation.io.
BE

Röportaj deşifresi nedir?

Röportaj Deşifre Yöntemleri Transkripsiyon ses kaydını yazıya çevirme işlemidir. İşlem ayrıca ses transkripsiyonu olarak da adlandırılır. Ses transkripsiyonu çeşitli veri toplama yöntemlerinde kullanılsa da, çoğunlukla röportajlarda kullanılır. ... Röportajı otomatik transkripsiyon yazılımı kullanarak yazıya dökmek.

Transkribe etmek ne demek Osmanlıca?

Osmanlıca transkripsiyon, Osmanlıca harflerle yazılmış Osmanlıca Türkçesi belgeleri günümüz Türkçesine latin harfleri ile aktarırken, tüm seslerin ve harflerin gösterilmesini/ifade edilmesini sağlamak amacıyla üretilmiş bir alfabe ile yazılmasıdır.

Metni transkribe etmek ne demek?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, transkripsiyon bir ses kaydını dinlemek ve söylenenleri olduğu gibi yazıya dökmektir. Bu işlem orijinal içerikle aynı dilde yapılır. ... Çeviri ise en basit haliyle, yazılı içeriği bir dilden başka bir dile aktarmaktır. Fransızca olan bir metni İngilizce bir metne çevirmek gibi.