Şecere nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Şecere nasıl öğrenilir?
  2. ABKC şecere nedir?
  3. Tarihte şecere ne demek?
  4. Kedi şeceresi nasıl alınır?
  5. Secere belgesi nasıl alınır köpek?
  6. Kedilerde SCR ne demek?
  7. Hayvan seceresi ne demek?
  8. Şecere belgesi nasıl alınır?
  9. Secereli hayvan ne demek?

Şecere nasıl öğrenilir?

Şecere, soy ağacı demektir. Kedinizin atalarının kayıt altına alındığı bir belge olarak adlandırılabilir. Kedinize şecere çıkartmak istiyorsanız WCC'ye kayıtlı olan derneklere başvuru yapmanız en mantıklı yoldur ama tek seçenek değildir elbet.

ABKC şecere nedir?

Köpeğin anne ve babası ve hatta geriye dönük en az 3 kuşağın kayıt altına alınmış olması ve buna karşılık Türkiye'de KIF, Dünya genelinde FCI, ABD'de AKC gibi kurumlarca verilen ve her platformda itibar gören köpek soyağacı belgesidir.

Tarihte şecere ne demek?

Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir. Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensâb kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır.

Kedi şeceresi nasıl alınır?

Kedinize şecere alabilmek için kedinizi yarışmaya sokmalı ve hakemlerin onayını almalısınız. Yarışmada hakemler kedinizi değerlendirmekte, federasyonda tanımlı ırklardan birinden olup olmadığını incelemekte ve sağlıklı bir kediyse ırk tescili onayı olan raporunu düzenlemektedir.

Secere belgesi nasıl alınır köpek?

Köpeklerini ilk defa kayıt altına almak isteyen köpek sahipleri köpeklerini bulundukları şehirde veya yakın yerdeki kayıt yetkilisine veya ilgili hakeme götürerek inceletmeleri ve kayıt evrakı tanzim ettirerek kayıt ettirebilir.

Kedilerde SCR ne demek?

Secere Belgesi, bir nevi kedi kimlik kaydıdır. Her kedinin kimlik ve atalarına ait bilgiler, oluşturulan DKED ve eş zamanlı olarak WCF ( World Cat FEderation ) kayıt sistemine girildiği için uluslararası geçerliliğe sahiptir.

Hayvan seceresi ne demek?

Secere, soy ağacı demektir. Secereli köpek ise annesi babası ve daha ileri geçmişi bilinen ve “kayıtlı” olan köpek demektir.

Şecere belgesi nasıl alınır?

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

Secereli hayvan ne demek?

Secere, soy ağacı demektir. Secereli köpek ise annesi babası ve daha ileri geçmişi bilinen ve “kayıtlı” olan köpek demektir. Ülkemizde geçerli secereler sadece FCI ve AKC'ye ait secerelerdir.