Resmi yazı kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Resmi yazı kuralları nelerdir?
  2. Resmi yazışmalarda kuralları rakamlar nasıl yazılır?
  3. Belgeyi imzalayanın adı nasıl yazılır?
  4. Resmi yazı nelerdir?
  5. Bir belgenin fiziksel ortamda üretilmesi gereken hallere ne ad verilir?
  6. Resmi yazı türlerinden genelgenin karşılığı olan iş yazı türü nedir?

Resmi yazı kuralları nelerdir?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Resmi yazışmalarda kuralları rakamlar nasıl yazılır?

Gerekli görülmesi halinde sayılar rakamla yazıldıktan sonra parantez içinde harfle de gösterilebilir. (7) Dört ve dörtten çok haneli sayılar sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılarak yazılır ve araya nokta işareti konulur (Örnek: 1.452; 25.126; 326.197). Sayılarda kesirler virgül ile ayrılır (Örnek: 45,72).

Belgeyi imzalayanın adı nasıl yazılır?

Elektronik ortamda yapılacak resmî yazışmalarda, imza yetkisine sahip kişi belgeyi, güvenli elektronik imzası ile imzalar. (2) Belgeyi imzalayanın adı ilk harfi büyük diğerleri küçük, soyadı ise büyük harflerle yazılır, Unvan, ad ve soyadın altına ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle yazılır.

Resmi yazı nelerdir?

ΦKamu kurum ve kuruluşlarında, tüzel kişiliğe sahip kurumların birbirlerine ve gerçek kişilerin bu kuruluşlara yazdıkları yazılara, resmi yazılar denir. Bu yazıların en büyük özelliği, belli, bir standardının olmasıdır.

Bir belgenin fiziksel ortamda üretilmesi gereken hallere ne ad verilir?

t) Zorunlu hâl: İlgili mevzuattaki özel hükümlere göre belgenin fiziksel ortamda hazırlanması gereken hâlleri, ifade eder.

Resmi yazı türlerinden genelgenin karşılığı olan iş yazı türü nedir?

Resmi yazı türlerindenGenelge”nin karşılığı olan sirküler bazı firmalarda “Tamim” gibi farklı isimler altında da kullanılır. Sirküler, çok sayıda kişi/firmaya aynı anda bir faaliyeti, bir haberi veya bir değişikliği duyurmak amacıyla yazılır.