Mazeret ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mazeret ne demek TDK?
  2. Mazereti olan ne demek?
  3. Mazeret sınavı nasıl olur?
  4. Maruzat mi Mazurat mi?
  5. Hesap bulmacada nedir?
  6. Mazeret sınavına kimler girebilir?
  7. Lisede mazeret sınavı nedir?
  8. Hesap bulmaca cevabı nedir?
  9. Derece kerte bulmacada nedir?
  10. Beyit nasıl yazılır TDK?
  11. Baha ismi kuranda geçiyor mu?

Mazeret ne demek TDK?

TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı "mazeret" şeklindedir. TDK sözlüğe göre isim olan mazeret kelimesi "Özür" ve "Bahane" anlamına gelmektedir.

Mazereti olan ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan mazeret, ''Mazur görmek'' sözcüğünden türetilmiştir. Birini mazur görmek, yaptığı hatayı affetmek ya da kusurunu yok saymak anlamına gelirken, mazeret ise bir şeyi yapmamak için öne sürülen bahane demektir.

Mazeret sınavı nasıl olur?

Mazeret Sınavına Hangi Durumlarda Girilebilir
  1. Lisans programında aynı günde üç dersten fazla sınavı olan öğrenciler diğer derslerin (dördüncü, beşinci veya altıncı dersin) mazeret sınavına girebilir.
  2. Lisans programında sınavı çakışan öğrenciler giremedikleri sınavın mazeretine girebilirler.
Daha fazla öğe...

Maruzat mi Mazurat mi?

MAZURAT MI, MARUZAT MI? Türk Dil Kurumu'na göre ''maruzat'' olarak yazılmaktadır.

Hesap bulmacada nedir?

Hesap bulmacasının dokuz harfli ilk cevabı riyaziyat kelimesidir. Hesap bulmacasının dokuz harfli ikinci cevabı aritmetik kelimesidir.

Mazeret sınavına kimler girebilir?

Lisans programında aynı günde üç dersten fazla sınavı olan öğrenciler diğer derslerin (dördüncü, beşinci veya altıncı dersin) mazeret sınavına girebilir. ... Lisans esas program derslerinin sınavlarıyla çiftanadal/yandal sınavlarının çakışması durumumda mazeret sınavına girebilir.

Lisede mazeret sınavı nedir?

Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınav ve bütünleme sınavına katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınav ve bütünleme sınavlarının bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.

Hesap bulmaca cevabı nedir?

Hesap bulmacasının sekiz harfli cevabı geometrik kelimesidir.

Derece kerte bulmacada nedir?

Derece kerte sorusuna verilebilecek en kısa cevap 4 harflidir: PAYE. Farsça kökenli bir sözcük olan paye, hem rütbe hem de merdiven basamağı anlamına gelir. Derece Kerte Bulmaca Cevabı Nedir? ... Gerçek anlamı sıra ve derece olan rütbe, mecazen ölçü demektir.

Beyit nasıl yazılır TDK?

Beyit (i. ) ( ﺑﻴﺖ ) i. (Ar. beyt ) Dîvan edebiyâtında nazım birimi olarak kabul edilen iki mısrâdan ibâret nazım parçası: Her beytime bir hissimi bağlar da verirdim (Cenap Şahâbeddin).

Baha ismi kuranda geçiyor mu?

Baha ismi Kuran'da yer almamaktadır.