Öğretmen yeterliği nedir?

İçindekiler:

  1. Öğretmen yeterliği nedir?
  2. Mesleki Yeterlilik nedir öğretmen?
  3. Öğretmenlik meslek becerileri nelerdir?
  4. Öğretmenlerin hangi alanlarda mesleki anlamda yeterli olması beklenir?
  5. Türkiye'de Atm'nin açılımı nedir?
  6. Nitelikli ve mesleğinde yeterli bir öğretmen nasıl olmalıdır?

Öğretmen yeterliği nedir?

Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin "öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve tutumlar” olarak tanımlanmaktadır.

Mesleki Yeterlilik nedir öğretmen?

Yeterlik: Bir meslek alanına özgü görevlerin yapılabilmesi için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve tutumlara sahip olma durumudur. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutumlardır.

Öğretmenlik meslek becerileri nelerdir?

Öğretme ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanmak. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun strateji, yöntem ve teknikleri kullanarak etkili öğrenmeyi gerçekleştirmek. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun araç, gereç ve materyalleri etkin kullanmak.

Öğretmenlerin hangi alanlarda mesleki anlamda yeterli olması beklenir?

Öğretmenler mesleki anlamda genel kültür ve genel yetenek bilgisi, mesleki bilgi ve alan bilgisi olmak üzere üç ana alanda yeterli bilgi ve beceri- lere sahip olmalıdır (Demirel, 1999: 192).

Türkiye'de Atm'nin açılımı nedir?

ATM kelimesi İngilizce'de Automatic Teller Machine (ATM) olarak kullanılmaktadır. ATM İngilizce'deki Automatic Teller Machine kelimesinin kısaltılmasından gelmiştir.

Nitelikli ve mesleğinde yeterli bir öğretmen nasıl olmalıdır?

Araştırmada öğretmen adayları tarafından nitelikli bir öğretmende bulunması gereken kişisel özellikler içinde anlayışlı olması, mesleki özellikler içinde öğretmenin bütün öğrencilerine eşit davranması, mesleki gelişime ilişkin özellikler içinde öğretmenin kendini sürekli geliştirebilmesi, mesleki yeterlikler içinde ...