Dünyanın en pahalı mücevheri kaç TL?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en pahalı mücevheri kaç TL?
  2. En pahalı takı nedir?
  3. En değerli mücevher hangisi?
  4. Dünyanın en pahalı kolyesi ne kadar?
  5. Kaşıkçı Elması nasil bulundu?

Dünyanın en pahalı mücevheri kaç TL?

Mavi Elmas Taşı, dünyadaki en pahalı mücevher olarak bilinmektedir. Günümüzde İngiltere'nin başkenti Londra'da ismini açıklamak istemeyen birisinde bulunduğu söylenmektedir. Yüzüğün ağırlığı ise 18 karatdır. Değeri ise 16.2 Milyon $'dır.

En pahalı takı nedir?

1. Wittelsbach-Graff Pırlantası (80 milyon dolar)

En değerli mücevher hangisi?

Elmas, saf karbondan oluşan ve mücevher taşları içinde en değerli taştır. Mohs ölçeğine göre 10 sertlik derecesinde olan bu değerli taş dünya üzerindeki en sert maddedir.

Dünyanın en pahalı kolyesi ne kadar?

Kolye bu ay 55 milyon dolardan satışa sunulacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 1980'lerde küçük bir kızın çöplükten bulduğu elmas, milyarderleri peşinde sürüklüyor. 2012'de kolye haline getirildikten sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en pahalı kolyesi olarak giren L'incomparable, yeni sahibini bekliyor.

Kaşıkçı Elması nasil bulundu?

Bir rivayete göre, 1699 yılında İstanbul'da Eğrikapı çöplüğünde dolaşan bir adam yuvarlak bir taş bulur. Bir kaşıkçıya giderek üç tahta kaşığa değişir. Kaşıkçı götürür, bu taşı bir kuyumcuya 10 akçaya satar. ... Eğrikapı çöplüğünde bulunan taş işlenince meydana 86 karatlık nadide bir elmas çıkar.