Feridüddin Attâr Türk mu?

İçindekiler:

  1. Feridüddin Attâr Türk mu?
  2. Feridüddin Attar kimdir eserleri?
  3. Feridüddin Attar ne zaman öldü?
  4. Feridüddin Attar hangi dönem?
  5. Mantıku t Tayr kime ait?
  6. Esrarname kimin eseridir?
  7. Feridüddin Attar nerede doğdu?
  8. Mantıku t-Tayr hangi döneme ait?
  9. Attarlık nedir?
  10. Mantıku t-Tayr kime ait?

Feridüddin Attâr Türk mu?

Ferîdüddin Attâr (Farsça: فرید الدین عطار‎; d. (?), Nişabur - ö. 1221, Nişabur), İranlı mutasavvıf, şair. Hekim ve eczacı olmasından dolayı Attâr (aktar) olarak anılır.

Feridüddin Attar kimdir eserleri?

Feridüddin Attar 12.yüzyılda İran'ın Nişapur kentinde doğan bir adam. Çok önemli adamdır. Mevlana'nın fikir babası ve Sufi geleneğinin öncülerindendir. En önemli eseri Mantıku't Tayr(Kuş dili)dir Eserde kısaca şu anlatılır.

Feridüddin Attar ne zaman öldü?

Nisan 1221 Ferîdüddin Attâr/Ölüm tarihi

Feridüddin Attar hangi dönem?

İran edebiyat tarihinin önemli mutasavvıf şahsiyetlerinden biri olan Ferîdüddîn Attâr-i Nîşâbûrî, Hicri VI. yüzyılın sonları ve VII. yüzyılın başlarında yaşamıştır. Selçuklu dönemi tasavvuf edebiyatında önemli bir yeri olan Attâr hayatı boyunca çeşitli eserler kaleme almıştır.

Mantıku t Tayr kime ait?

Ferîdüddin Attâr Mantıku't-Tayr/Yazarları

Esrarname kimin eseridir?

İranlı mutasavvıf Feridüddin Attar'ın yazmış olduğu Esrâr-nâme adlı mesnevi tasavvuf çevrelerinde çok beğenilmiş ve birçok şair tarafından Türkçe'ye tercüme edilmiştir. En çok bilinen manzum “Esrâr-nâme”ler Tebrizli Ahmedî ve Huzûrî'ye ait olanlardır.

Feridüddin Attar nerede doğdu?

Kedken, İran Ferîdüddin Attâr/Doğum yeri

Mantıku t-Tayr hangi döneme ait?

MANTIKU'T-TAYR – GÜLŞEHRÎ Eserin aslı İranlı ünlü yazar Feridüddin Attar'a aittir. 13. yüzyılda yazılan eser, 14. yüzyıl Anadolulu şair ve mutasavvıf Gülşehrî tarafından Türkçeye uyarlanmıştır.

Attarlık nedir?

ATTARLIK. i. Aktarlık: Amma attarlık etmek üzere istîcar eylediği dükkânda demircilik işleyemez (Cevdet Paşa). Attarlık yalnızca bu maddeleri satmak değildir. Attarlık aynı zamanda, şifâ veren bitkiler aracılığıyle insanların rahatsızlıklarını gidermeyi hedef alan bir nevi pratik hekimliktir de (Ahmet Y.

Mantıku t-Tayr kime ait?

Ferîdüddin Attâr Mantıku't-Tayr/Yazarları