Pamukkaleyi kim aldı?

İçindekiler:

  1. Pamukkaleyi kim aldı?
  2. Pamukkale otobus kimin?
  3. Pamukkale travertenleri nasıl oluşmuştur kısaca özeti?
  4. Travertenleri nasıl oluşur?

Pamukkaleyi kim aldı?

Geçmişi Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar uzanan Hüseyin Mazlum Bababalım'ın Atatürk'ten onay aldığı projesi, 1962 yılında torunları tarafından hayata geçirildi. Adını Denizli'nin doğa harikası (Hierapolis) Pamukkale'den alan 'Pamukkale Turizm' Bababalım ailesi tarafından kuruldu.

Pamukkale otobus kimin?

Pamukkale Turizm, 1962 yılında Sadık Bababalım tarafından Denizli'de kurulan şehirlerarası otobüs şirketi. 1972 yılında şirketin merkezi İzmir'e taşınmıştır. Türkiye'de ilk şehir içi servis sağlayan ve ilk çevrimiçi bilet-rezervasyon hizmetini başlatan firmadır.

Pamukkale travertenleri nasıl oluşmuştur kısaca özeti?

Pamukkale'de termal su kaynaktan çıktığında traverten katlarına dökülmekte ve bu kaynak su 356 °C sıcaklğında, içinde yüksek miktarda kalsiyum hidro karbonat bulunan, suyun havadaki oksijen ile olan teması sırasında karbondioksit ve karbonmonoksit uçarak, kalsiyum karbonat çökelmekte ve traverten oluşumuna sebep ...

Travertenleri nasıl oluşur?

Suyun aniden açığa, basınçsız ortama çıkması ve karbondioksitin uçması ile, suda erimiş bulunan kalsiyum karbonat çok ince katmanlar halinde kayaların üzerine çöker. Bu birikim zamanla yastık gibi yumuşak hatları olan travertenleri oluşturur.