Isteğe bağlı staj ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Isteğe bağlı staj ne zaman yapılır?
  2. Gönüllü staj kaç gün yapılır?
  3. Üniversite gönüllü staj ne zaman yapılır?
  4. Işletme staj kaç gün?
  5. Gönüllü staj nedir nasıl yapılır?
  6. 2 yıllık üniversitelerde staj zorunlu mu?
  7. Zorunlu staj ne zaman yapılır?
  8. Işletme de staj var mı?

Isteğe bağlı staj ne zaman yapılır?

Madde 7-(1) Fakülte öğrencilerinin yapmaları gereken isteğe bağlı stajlar en az 15 iş günü olup, en çok 30 iş günüdür. İsteğe bağlı stajlar yarıyıl sonlarındabir sonraki yarıyıla sarkmadan yapılır. Madde 8-(1) Öğrenciler Bölüm Staj Komisyonu'nun uygun göreceği kurum ve kuruluşlarda isteğe bağlı staj yapabilirler.

Gönüllü staj kaç gün yapılır?

Gönüllü stajları için yazdıkları dilekçe Fakülte Yönetim Kurulu ya da Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra Kariyer Merkezi'nden gönüllü staj başvuru formlarını temin edebilirler. Gönüllü Stajlar için öğrenciler Devlet Hastaneleri'nde uygulamaya çıkamazlar. Gönüllü staj süresi 20 iş günüdür.

Üniversite gönüllü staj ne zaman yapılır?

Stajlar, Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasındaki süre içinde yapılır.

Işletme staj kaç gün?

Bir seferde en az kaç gün staj yapabilirim? 20 iş günü. Ancak mezun olabilmek için kalan eksik stajlar 20 günden az olabilir. (Son olarak 2012 yaz döneminde olmak üzere daha az süreyle de staj yapılabilir.)

Gönüllü staj nedir nasıl yapılır?

Gönüllü stajlar, okulların zorunluluk bildirmediği ve not bazında değerlendirilmeyen stajlardır. Bu stajyerler okulları zorunlu tutmadığı halde meslek öğrenmek, tatil günlerini değerlendirmek, tecrübe edinmek amacıyla şirketlerde staj yaparlar.

2 yıllık üniversitelerde staj zorunlu mu?

Zorunlu staj uygulaması Türkiye'de meslek yüksekokulları ile fakülteler arasındaki önemli farklardan birini oluşturmaktadır. Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.

Zorunlu staj ne zaman yapılır?

Stajlar dört yıllık lisans öğretiminin 4. Yarıyıl bitimini takip eden yaz tatilinden itibaren yapılabilir. İlk dört yarıyılı tamamlamayan öğrenciler staj yapamazlar.

Işletme de staj var mı?

İşletme Bölümü öğrencilerine Zorunlu Staj uygulaması başlatılmıştır. ... Zorunlu staj, ikinci eğitim-öğretim ve/veya üçüncü eğitim-öğretim yılını takiben yapılır. Staj toplam süresi 30 (otuz) iş günü olmak zorundadır.