Pırlanta renkleri ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Pırlanta renkleri ne anlama gelir?
  2. Efektli pırlanta ne demek?
  3. Pırlantada önemli olan nedir?
  4. Pırlanta D sınıfı ne demek?
  5. Karat efektli pırlanta ne demek?

Pırlanta renkleri ne anlama gelir?

Pırlantalardaki renkler belirlenir iken pırlantadaki baskın olan renk görülmektedir. Şeffaf renk pırlantalarda baskın olan renk azot elementinden gelen sarı renk olmaktadır. Ayrıca pırlanta içerisindeki azot oranı arttıkça hem değeri hem de beyazlığı artmaktadır. Pırlanta renk skalası D harfi ile başlamaktadır.

Efektli pırlanta ne demek?

Efektli pırlanta küçük boyuttaki birçok pırlanta taşın bir araya getirilerek büyük boyutlu taş etkisi yaratılması anlamına gelir. Küçük karaltı taşları efekt ile büyütme işlemi de diyebiliriz.

Pırlantada önemli olan nedir?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır.

Pırlanta D sınıfı ne demek?

Pırlanta Renk Skalası D renk pırlanta: Tamamen renksizdir. Ekstra beyaz sınıfına girer. Çok çok nadir bulunur. En iyisini isteyenlerin tercih edeceği pırlanta rengidir.

Karat efektli pırlanta ne demek?

Efektli pırlanta, takılarda büyük pırlanta yerine daha küçük birden fazla pırlanta taşın birlikte kullanılması şeklinde dizayn edilir. Pırlantanın ağırlık değeri olan karat ölçüsü arttıkça pırlantanın değeri ve ücreti artar. Örneğin 0.80 karat bir pırlanta takı oldukça pahalı olacaktır.