Müşevvik ne demek?

İçindekiler:

  1. Müşevvik ne demek?
  2. Müşevvik nedir iktisat?
  3. Müşevvik ne demek Osmanlıca?
  4. Müşevvik etkisi nedir?
  5. Derağuş ne demek?
  6. Âguşa ne demek?
  7. Aguş açmak ne demek?
  8. Nemekdan ne demek?
  9. Küfran etmek ne demek?
  10. Gufran ne anlama gelir?
  11. VÜS ne demek?
  12. Küfran ne demek?
  13. Küfran i nimet ne demek?

Müşevvik ne demek?

müşevvik için 2 adet anlam bulundu. Arzusunu çoğaltan, isteğini artıran. Ayartan, kışkırtan, önayak olan.

Müşevvik nedir iktisat?

Müşevvik de nedir?” dediğinizi duyar gibiyim. İngilizcesi “incentive”, bizi bir şeyler yapmaya iten, teşvik eden şey anlamına geliyor. İktisatçılar diyor ki, insanlar kendilerini bir şeyler yapmaya iten şeylerden etkilenirler.

Müşevvik ne demek Osmanlıca?

müşevvik / مُشَوِّقْ İsteğini arttıran. Gayrete getiren, şevk veren, teşvik eden.

Müşevvik etkisi nedir?

Müşevvik kavramı ekonomide bir gelişmenin ekonomideki aktörleri etkileyerek onların kararlarının değişmesini ifade etmektedir. Klasik iktisadi ekole göre doğrudan vergiler üretim vazgeçmeyi doğuracak olup müşevvik etkisi oluşturacaktır.

Derağuş ne demek?

DERÂGUŞ (ﺩﺭﺁﻏﻮﺵ) i. (Fars. der- eki ve āġūş “kucak” ile der-āġūş) Kucaklama, sarma: Hilâl-i âsuman-veş âgūş aç yâr-i der-âgūşa / Olur ol âfitâb-ı evc-i nahvet der-kenâr elbet (Fıtnat Hanım). ѻ Derâguş etmek: Kucaklamak: Nâilî yâri nezâketle derâgūş edelim / Bu sitemler nedir ey şûh-ı cefâ-cû diyerek (Nâilî).

Âguşa ne demek?

Ağuş kelimesi dilimize Farsçadan yerleşmiş bir kelimedir. Farsça sarmalama, kucaklama, kucak ve belek sözcüğünden alıntıdır. Ayrıca sarmalamak, bulamak, bulaştırmak ve belemek fiilinden türemiş bir kelimedir. Türkçe sözlüklerinde ağuş kelimesinin anlamı ise kucak olarak belirtilmektedir.

Aguş açmak ne demek?

ѻ Âguş (Âgūşunu) açmak: Kucak açmak, kabûle hazır olmak: Ey şehîd oğlu şehîd isteme benden makber / Sana âgūşunu açmış duruyor peygamber (Mehmet Âkif).

Nemekdan ne demek?

1. Tuzluk. 2. mec. Sevgilinin dudağı: Çâşnî-bahş oldu ol kân-ı melâhat bezme çün / Sâgar-ı mey aks-i la'liyle nemekdân oldu hep (Fıtnat Hanım).

Küfran etmek ne demek?

(ﻛﻔﺮﺍﻥ) i. (Ar. kufr “inkâr etmek, örtmek”ten kufrān) Yapılan iyiliği unutma, iyilik bilmeme, nankörlük.

Gufran ne anlama gelir?

GUFRAN: Cenab-ı Hakk'ın günahları affedip örtmesi, rahmeti.

VÜS ne demek?

1. Bir işi yapabilme gücü, güç, kuvvet, kudret, iktidar: “Vüs'-i beşer: İnsan gücü, insan tâkati.” Bu iş yine eski tâbir ile vüs'-i beşer hâricinde idi (Refik H. Karay).

Küfran ne demek?

(ﻛﻔﺮﺍﻥ) i. (Ar. kufr “inkâr etmek, örtmek”ten kufrān) Yapılan iyiliği unutma, iyilik bilmeme, nankörlük.

Küfran i nimet ne demek?

küfran-ı nimet / küfrân-ı nimet / küfrân-ı nîmet Nîmete nankörlük etmek. Nîmeti kullanırken, nîmetin sâhibini unutmak. Allahü teâlâya verdiği nîmet ile âsî olmak yâni nîmeti yerinde kullanmamak.