Yıllık izindeyken rapor alınır mı?

İçindekiler:

  1. Yıllık izindeyken rapor alınır mı?
  2. Yillik izinde rapor Alinirsa ne olur?
  3. Rapordan sonra yıllık izin alınabilir mi?
  4. Rapor izinden düşer mi?
  5. Memur yıllık izinde iken rapor alabilir mi?
  6. İşçi rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?
  7. Rapor ücretsiz izinden düşer mi?
  8. Hafta sonu il dışına çıkan memur rapor alabilir mi?
  9. Raporlu olan memur çalışabilir mi?

Yıllık izindeyken rapor alınır mı?

İşçinin yıllık iznini kullandığı sırada herhangi bir nedenle hastalanması halinde, yıllık izin kesilir, rapor devreye girer. İşçinin aldığı sağlık raporu izin süresinden uzun veya kısa olabilir. ... Sağlık raporunun süresi izin süresinden kısa ise; işçi yıllık izninin bitiminden itibaren görevine başlar.

Yillik izinde rapor Alinirsa ne olur?

Bu hüküm çerçevesinde, yıllık iznini kullanmakta iken hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesintiye uğramaktadır. Dolayısıyla, bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlayacaktır.

Rapordan sonra yıllık izin alınabilir mi?

Cevap: Yıllık izin kullanmakta iken, hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesilir ve bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlar.

Rapor izinden düşer mi?

Tüm yılı aylıksız izinli olarak geçirenlerin ilgili yıla ait yıllık izin hakkı bulunmaz. Yıllık izin sırasında hastalanan personelin, sağlık kurumları tarafından verilmiş raporun izne çevrilmesi durumunda raporlu olduğu günler yıllık izinden sayılmaz.

Memur yıllık izinde iken rapor alabilir mi?

Soru: İzin süresi içinde hastalanıp rapor alınırsa ne olur? Cevap: Yıllık izin kullanmakta iken, hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesilir ve bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlar.

İşçi rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?

Bu sebeple, memura verilen tek hekim raporunda kontrol muayenesinin yapılacağının belirtilmemesi ve rapor süresi bitiminde memurun aynı hastalığının devam etmesi veya farklı bir hastalığa yakalanması halinde göreve başlamadan tek hekim raporu alınmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Rapor ücretsiz izinden düşer mi?

İşyerinden sigorta çıkışı verilmemiş olmakla birlikte ücretsiz izinde olduğu için SGK'ya aylık sıfır (0) gün ve kazanç üzerinden bildirilen işçi, eğer 4857 sayılı İş Kanunundan doğan ücretsiz izin hakkını kullanıyorsa, yani işçinin kullanmakta olduğu ücretsiz izin İş Kanununda doğuyorsa, bu süre içinde istirahat raporu ...

Hafta sonu il dışına çıkan memur rapor alabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Raporlu olan memur çalışabilir mi?

Hastalanan ve mevzuata uygun rapor alan devlet memurunun idare göreve çağrılması söz konusu olamaz. ... i mevzuata uygun alınmış rapor uyarınca alınmış rapor sebebiyle hastalık izni kullanan memura göreve gelmedi diye disiplin cezası verilmesi 657 sayılı Kanuna uygun değildir.