Veznedar nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Veznedar nedir ne iş yapar?
  2. Vezneci kime nedir?
  3. Bankada Vezne ne demek?
  4. Veznedar ne demek TDK?
  5. Veznedar ne kadar maaş alıyor?
  6. Vezneci ne satar?
  7. Harçlıkçı ne demek?
  8. Vezne işlemleri nelerdir?
  9. Banka Memur maaşı ne kadar?
  10. Vezneci mesleği nedir?
  11. Harçlıkçı kime denirdi?
  12. Tevzi evrak işlemleri nedir?

Veznedar nedir ne iş yapar?

Veznedar, çalıştığı kurum ya da kuruluşlarda tahsil ettiği veya ödediği paranın kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir. Daha çok özel kurumlarda kendine olanağı bulur. Kasadaki paranın işlemlerini kanuna uygun biçimde tamamlarken, bir yandan da nakit paranın korunmasını sağlar.

Vezneci kime nedir?

Vezneci kime nedir? a. 1. Banka, büro vb. kuruluşlarda para alıp veren görevli, veznedar.

Bankada Vezne ne demek?

1. Büro, banka, resmî dâire vb. yerlerde para alınıp verilen yer: Bir parasız için banka veznesinin önünde durmak işkenceden başka nedir? (Refik H. Karay).

Veznedar ne demek TDK?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan vezne sözcüğü, ''vezn'' kökünden türetilmiştir. Vezn, ölçmek ve saymak anlamına gelirken vezne de banka ve bürolarda ödemelerin yapıldığı yer demektir. Bu yerlerde görev yapan memurlara ise vezneci ya da veznedar denir.

Veznedar ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Veznedar2.8203.210

Vezneci ne satar?

Banka, büro vb. kuruluşlarda para alıp veren görevli, veznedar. Terazi yapan veya satan kimse.

Harçlıkçı ne demek?

HARÇLIKÇI. i. târih. Osmanlı Devleti'nde, savaş sırasında paraları kalmayan erlere harçlık getirmek üzere bu erlerin memleketlerine gönderilen kimselere verilen isim.

Vezne işlemleri nelerdir?

Vezne İşlemleri Nelerdir? Öğrenci katkı payı, vergi, nakdi teminat vb. tahsilât işlemleri muhasebe servisince kesilen Muhasebe İşlem Fişlerine istinaden vezne servisince tahsil edilir.

Banka Memur maaşı ne kadar?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Banka Müdür Yardımcısı6.59011.350
Banka Memuru2.8204.080

Vezneci mesleği nedir?

Vezneci; terazi imal eden ve satan kimse, terazici. Vezneci; banka, büro ve benzeri kuruluşlarda para işlemlerini yapan görevlidir.

Harçlıkçı kime denirdi?

Eğer sipahi harbin uzaması halinde kışı hudutta geçirmek emri alırsa, dirliğine harçlıkçı denilen bir vekil göndererek, yıllık gelirini bulunduğu yere getirtirdi. Tımar ve zeamet; sahibi ölünce, ekseriya büyük oğluna, yoksa kardeşine veya yeğenine verilirdi.

Tevzi evrak işlemleri nedir?

Tevzi formu, dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğini gösteren ve başvuru sahibine verilen alındı belgesidir. ... Başka yer tevzi bürosu, ilgili mahkemeye doğrudan tevzi yapar ve teslim aldığı evrakı elektronik ortama aktarır, fizikî evrakı da gecikmeksizin ilgili mahkemeye gönderir.