Kıymet bilmeyen insanlara ne denir?

İçindekiler:

  1. Kıymet bilmeyen insanlara ne denir?
  2. Kıymet bilmemek nedir?
  3. Kıymet bilmek ne demek?
  4. Kıymet bilen insan ne demek?
  5. Kıymet bilmek ne demek TDK?
  6. Kıymet Türkçe midir?
  7. Değer bilmez ne demek?
  8. Deger bilmeyen ne demek?
  9. Deger bilmez nasil yazilir TDK?
  10. Değer bilmek nasıl yazılır TDK?

Kıymet bilmeyen insanlara ne denir?

kadir-naşinas / kadir-nâşinas Kadir, kıymet bilmeyen.

Kıymet bilmemek nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İyilik yapan birinin kıymetini bilmemek, nankörlük etmek, vefa göstermemek.

Kıymet bilmek ne demek?

Kadirbilirlik. Herkesin mertebesini bilip ona göre muamele yapan.

Kıymet bilen insan ne demek?

Kıymet vermek demek, o adamı veya kadını hayatımıza “gerçekten” kabul edebilmek ve bu kabulün tüm sorumluluklarına iyisi ve kötüsüyle tüm zorluk ve kolaylıklarıyla razı olmak demektir… İşte incinmek, kırılmak, yıkıp dökmek noktası tam olarak bu “andaki” kopuşlarda gerçekleşir.

Kıymet bilmek ne demek TDK?

Kıymet bilmek ne demek TDK? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Önemini, değerini bilmek. "Bu güzel günlerin kıymetini bil."

Kıymet Türkçe midir?

Kıymet kelimesi Türkçe'de "değer, nicelik" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça ḳāma قام z "durdu, kıvamlı idi, değerli idi" fiilinin ismi merresidir. ... Kıymet kelimesi tarihte bilinen ilk kez (1300 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Değer bilmez ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre Değerbilmez kelimesinin anlamı: Değeri olan şeyleri, kimseleri korumayan veya saymayan, iyilikbilmez kimse, kadirbilmez.

Deger bilmeyen ne demek?

birl. sıf. (İsim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle değer bil-mez) İnsan veya eşyâ kıymeti bilmeyen, değerinin gerektirdiği şekilde hareket etmeyen, kadir bilmez.

Deger bilmez nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Değer bilmez şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değerbilmez şeklinde olmalıdır.

Değer bilmek nasıl yazılır TDK?

TDK, değerbilir kelimesinin yazılışını birleşik olarak belirtmiştir. Değerbilir kelimesi, ayrı olarak yazılmamalıdır. ''Toplumumuz değerbilir bir toplumdur''. Cümlesindeki kullanım doğru, ''Emre, kullandığı eşyalara önem verir, onlara değer bilir.'' Cümlesindeki kullanım ise tamamen yanlış olarak bildirilmektedir.