6570 sayılı yasa nedir?

İçindekiler:

  1. 6570 sayılı yasa nedir?
  2. 6570 sayılı kanun ne zaman yürürlükten kalktı?
  3. 6570 sayılı kanun yerine ne geldi?
  4. Kira Kanunu Nedir?
  5. Tahliye taahhütnamesi ne kadar geçerli?
  6. Kiracıyı tahliye sebepleri nelerdir?
  7. Tahliye taahhütnamesi ne zaman geçersiz olur?
  8. Kira sözleşmesinde neler gerekli?
  9. 2021 kira zammı ne kadar olacak?

6570 sayılı yasa nedir?

Kanunkoyucu, konut ve işyeri niteliğindeki taşınmazların ihtiyacı karşılayamamasını göz önünde tutarak, 6570 sayılı Kanun ile, belediye sınırları içinde veya belediye sınırları dışında olmakla birlikte, iskele, liman ve istasyonlarda bulunan çatılı taşınmazların kiralanmasını özel olarak düzenlemiştir.

6570 sayılı kanun ne zaman yürürlükten kalktı?

MADDE 10 – (1) 18/5/1955 tarihli ve 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.

6570 sayılı kanun yerine ne geldi?

6101 sayılı yürürlük kanunu ile 6570 Sayılı Kanun 01 Temmuz 2012 itibariyle yürürlükten kalkmıştır. Bundan böyle tüm kira ilişkilerine 6098 sayılı Borçlar Kanunu uygulanacaktır. ... Bu haldeki yerlere öncelikle sözleşme hükümleri, hüküm bulunamadığı takdirde mülga Borçlar Kanunu hükümleri uygulanacaktır.

Kira Kanunu Nedir?

Türk Borçlar Kanunu'nun 299. maddesi, kira sözleşmesini, “Kiraya verenin, bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.” cümlesi ile tanımlamaktadır.

Tahliye taahhütnamesi ne kadar geçerli?

Kanuna göre tahliye taahhütnamesi kiralanan taşınmazın kiracıya teslim edilmesinden sonra alınabilir. Uygulamada bu süre 15 gün veya 1 ay olarak belirlenebilir. Bu kuralın konulmasının amacı zor durumda kalan kiracıyı korumaktır.

Kiracıyı tahliye sebepleri nelerdir?

Ev sahibinin eşi, altsoyu, üstsoyu ve kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu kişiler için konutu kullanma zorunluluğu bulunması, gereksinim nedeni ile tahliyeyi oluşturmaktadır Örneğin; ev sahibinin kirada oturması fakat maddi zorluklar nedeniyle kirayı ödemekte zorlanması, oluşan sağlık sorunları nedeniyle ev ...

Tahliye taahhütnamesi ne zaman geçersiz olur?

Yargıtay'ın güncel uygulamalarına göre kira sözleşmesiyle aynı gün imzalanan tahliye taahhütnamesi geçersizdir. Kira sözleşmesinin başlangıcı tarihinden en erken bir gün sonra imzalanmış olmalıdır.

Kira sözleşmesinde neler gerekli?

Kira sözleşmesi için gerekli evraklar!
  • Kimlik.
  • Mülkün adresi.
  • Dask.
  • Kiranın yatıralacağı banka hesap numarası
  • Eski elektrik, su ve doğalgaz faturası
  • Kiralanan mülkün demirbaş listesi.
  • Kiralayan ikamet adresi.

2021 kira zammı ne kadar olacak?

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı TÜFE oranlarına göre kira artış oranı belli oldu. Eylül 2021'de kira artış oranı yüzde 15,78.