Motosiklet rodaj süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Motosiklet rodaj süresi ne kadar?
  2. Motosiklet kaç km açılır?
  3. Scooter motor rodaj nedir?
  4. Rodaj ne kadar sürer?
  5. Sağır kullanılmış bir motor nasıl açılır?
  6. Krepaj neden olur?
  7. Sağır araba ne demek?

Motosiklet rodaj süresi ne kadar?

Rodaj süresi ortalama olarak ilk kullanımdan sonraki 2000 kilometreyi kapsıyor. Ancak uzmanlar, motor rodaj dönemi için özellikle ikinci el araçlarda 3000 kilometre olması gerektiğini söylüyor.

Motosiklet kaç km açılır?

Rodaj aşınması mümkün olan azami zamanda, en az yükle ve normal hızdan daha düşük hızlarda ve devirlerde tamamlanmalıdır. Genel olarak araç kitapçıklarında bu süre aracın ilk 1000, 15 kilometresi olarak verilmektedir.

Scooter motor rodaj nedir?

Yeni, sıfır kilometre alınan motosikletlerde motor kısmında yer alan sistemlerin ve parçaların birbiriyle uyum sürecinde çalışabilmeleri için “Motor Açma” yada bir başka deyişle “Rodaj” işlemi uygulanması yapılır. Rodaj döneminin avantajı ise kullanıcının motosiklete alışma sürecidir. ...

Rodaj ne kadar sürer?

Eski tip motorlarda parçaların birbirine alışması ve pürüzlerin aşınarak zararsız boyuta gelmesi için gerekli rodaj süresi 3-4 bin km iken yeni nesil motorlarda bu süre 1000 km'ye düşmüş durumda.

Sağır kullanılmış bir motor nasıl açılır?

Sağırlaşan motorları açmak için uzun bir yola çıkılıp bir yavaş yavaş yüksek hıza çıkılmalıdır. Devir yüksek tutulmalıdır. Bu işlem tekrarlandıkça motor eski performansına kavuşur. Bakımlar zamanında yapılırsa bir problem teşkil etmez.

Krepaj neden olur?

Soğutma sisteminin arıza yapmasına neden olan etkenler ise; - Su pompası arızalıdır. - Kayış kopmuş veya kayış kaçırmaktadır. - Termostat arızalıdır. - Soğutma su seviyesi çok düşüktür. - Hava tahliyesi arızalıdır. - Motor soğutma suyunun havası yeterli miktarda alınmamıştır.

Sağır araba ne demek?

Araç sağır derken araç sürekli düşük devirde sürekli kısa mesafe şehir içi kullanılmış bir araç belli ki.