Nazal konjesyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Nazal konjesyon ne demek?
  2. Akut Konjesyon ne demek?
  3. Hiperemik görünüm nedir?
  4. Konjestiyon ne demek?
  5. Fundus Hiperemik ne demek?
  6. Antral lezyon nedir?

Nazal konjesyon ne demek?

Nokturnal nazal konjesyon, burun tıkanıklığı şikayetiyle müracaat eden olguların yalnızca bir kısmında görülen klinik bir durumdur. Geceleri veya yatar pozisyona geçildiği zaman burun tıkanıklığının artması şeklindeki semptomu ve pozisyonel rinomanometri/rinometri ile tanıya gidilebilir.

Akut Konjesyon ne demek?

Akut konjesyonda dokularda siyanoz izlenir. Histolojik olarak venüller ve kapillerler ileri derecede genişlemiştir, içleri eritrositlerle doludur. Kronik konjesyonda ayrıca anoksiye bağlı değişiklikler eklenir. Örneğin kanama, hemosiderin birikmesi, parenkim hücrelerinde atrofi, nekroz, fibröz doku artışı görülür.

Hiperemik görünüm nedir?

Hiperemi, genel anlamıyla bir dokunun normalden daha fazla kanlanmasıdır.

Konjestiyon ne demek?

Konjestiyon kelimesi Türkçe'de "tıkanma, sıkışma" anlamına gelir. Fransızca congestion "tıkanma, sıkışma" sözcüğünden alıntıdır.

Fundus Hiperemik ne demek?

Fundus korpus ve antrum mukozası aynı zamanda mide ile ilişkilendirilen kavramlardır. Hiperemi ise vücudun farklı bölümlerinde bulunan damarlarda olması gerekenden daha fazla kan bulunması kaynaklı olarak oluşan kızarıklık ve şişlikler olarak kendini gösterir.

Antral lezyon nedir?

Antrum adı verilen midenin çıkışından hemen önceki bölümde görülen gastrite antral gastrit denir. Antral gastrit, akut ya da kronik formda ortaya çıkabilir ve belirtileri de buna göre şekillenir. En sık görülen gastrit formudur ve tüm gastritlerin %80'i bu türde ortaya çıkar.