Fleksibilite egzersizleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Fleksibilite egzersizleri nelerdir?
  2. Ayak nasıl güçlendirilir?
  3. Germe egzersizleri nelerdir?
  4. EHA egzersizleri nedir?
  5. Germe egzersizleri ne ise yarar?
  6. Denge egzersizleri nelerdir?
  7. Aktif yardımlı egzersizler nelerdir?

Fleksibilite egzersizleri nelerdir?

Fleksibilite egzersizleri, aktif/pasif eklem hareket açıklığı (A/P EHA) ve germe egzersizlerini içerir. Bir spor aktivitesine başlama- dan önce EHA ve germe egzersizleri ile ısınma yapılması olabile- cek yaralanmalara karşı koruyucudur (1).

Ayak nasıl güçlendirilir?

Bacak Kaslarını Geliştirecek 5 Hareket
  1. Squat. Squat, bacak kaslarını çalıştırarak alt vücudunu güçlendirmek için yapabileceğin en etkili ve temel hareketlerden birisi. ...
  2. Deadlift. Bu hareketi yapmak için dambıl veya halter gibi bir ağırlığa ihtiyacın olacak. ...
  3. Lunge. ...
  4. Resistance band leg presses. ...
  5. Calf raises.

Germe egzersizleri nelerdir?

Germe (stretching), kasın esnekliğini artırmak ve kaslarda oluşan sertliği azaltmak için kasların veya tendonların kasıtlı olarak gerildiği bir egzersiz şeklidir. Bacakta yapılan ve sertliği azaltmak için uygulanan operasyonlar ise bacak kaslarını germe olarak adlandırılır.

EHA egzersizleri nedir?

Eklem hareket açıklığı (EHA) egzersizlerinin amacı, eklem hareketinin kısıtlanmasını önlemek veya oluşmuş bir kısıtlılığı açmaktır. Hastanın kas kuvvetine, paralizi olup olmamasına, varolan kontrendikasyonlara göre EHA egzersizleri aktif, pasif veya aktif yardımlı olarak yapılabilir.

Germe egzersizleri ne ise yarar?

Eklemlerinizin ve kaslarınızın daha esnek olmasını sağlar. Düzenli yapılan esneme hareketleri sakatlıkların iyileşmesini hızlandırdığı gibi sakatlığın oluşma riskini de azaltır. Antrenman sonrası toparlanmanın hızlanmasını sağlar. Vücudun genel stresinden kurtulması ve kasların gevşemesini sağlar.

Denge egzersizleri nelerdir?

3I – Tezgâh veya masa gibi bir yerin yanında ayakta durun. Elinizi destek için yüzeyin üzerine koyun. Başınız dik olarak karşıya bakın. Ayaklarınız tandem pozisyonunda (bir ayağınızın parmakları diğer ayağınızın topuğuna değecek şekilde) önce öne doğru sonra geriye doğru 10 adım atın. 3 kez tekrar edin.

Aktif yardımlı egzersizler nelerdir?

Aktif yardımlı EHA, terapistin rehberliğinde hastanın kendi kas aktivitesiyle bir dereceye kadar eklem hareketini sağladığı durumdur. Özellikle güçsüz ya da aşağı motor nöron (AMN) hasarından sonra iyileşmenin ilk safhalarında olan hastalarda tercih edilen bir egzersizdir.