Bir Fatura en fazla ne kadar kesilir?

İçindekiler:

  1. Bir Fatura en fazla ne kadar kesilir?
  2. Fatura keserken 7 gün nasil hesaplanir?
  3. E fatura kullanıcısı e-arşiv fatura kesebilir mi?
  4. Noter satışından sonra kaç gün içinde fatura kesilir?

Bir Fatura en fazla ne kadar kesilir?

2021 Yılı Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 1.500 TL olarak açıklandı. 29 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan VUK Genel Tebliği'deki ilgili tutar 01.01.2021 tarihinden itibaren tüm yıl uygulanmak üzere yürürlüğe girdi. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2021 yılı tutarı 1.500 TL 'dir.

Fatura keserken 7 gün nasil hesaplanir?

Yukarıdaki düzenlemeye göre, fatura düzenleme için öngörülmüş 7 (yedi) günlük azami sınırın hesabında faturanın düzenlenmesi gereken gün hesaba katılmayacak, takip eden günden itibaren yedinci günün mesai saati bitimine kadar fatura düzenlenebilecektir.

E fatura kullanıcısı e-arşiv fatura kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

Noter satışından sonra kaç gün içinde fatura kesilir?

5035 Sayılı Kanunun 48/1-b maddesiyle değişen ibare gereğince, fatura malın teslimi ya da hizmetin yapıldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.