Dalakta kist ne demek?

İçindekiler:

  1. Dalakta kist ne demek?
  2. Dalak alınır mı?
  3. Dalak yırtılmasına ne iyi gelir?
  4. Dalak Yirtilirsa ne olur?
  5. Dalak parçalanması öldürür mü?
  6. Dalakta yırtık neden olur?

Dalakta kist ne demek?

Dalak kisti salgı yapan hücrelerin olduğu bir kist türüdür. Laparoskopik ve açık cerrahide kistin tamamı çıkarılamıyor, onun için dalağın bir kısmı ya da tamamının alınması gerekiyor. Tabii bir de dalağın ameliyat sırasında kanama ihtimali yüksek oluyor.

Dalak alınır mı?

Dördüncü tip dalak ameliyatı splenektomi olarak adlandırılır ve dalak tamamen alınır/çıkartılır. İlk üç ameliyatta dalak dokusunu korumak organ bütünlüğünü sağlamak dalağın olmaması durumundan doğa bilecek sorunları ortadan kaldırmaktır.

Dalak yırtılmasına ne iyi gelir?

Dalak ağrısı, özellikle dalak infarktı ya da yırtılması sonucu ortaya çıkmışsa en önemli tedavi yöntemi splenektomidir. Splenektomi dalağın tümden alınması işlemidir. Dalağın belirli bir kısmı alındığında bu işleme kısmi splenektomi adı verilir.

Dalak Yirtilirsa ne olur?

Dalak yırtıldığında yoğun bir iç kanama ortaya çıkar. Bu ayrıca şiddetli karın ağrıları yapar. Ayrıca sıtma, mononükleozis ve hemolitik anemi sonucu da dalak yırtılması ortaya çıkabilir.

Dalak parçalanması öldürür mü?

Çok ciddi dalak yırtılmalarında aniden ölüm de görülebilmektedir. Ancak bu son derece nadir bir durumdur. Çok ciddi dalak yırtılması görülen kişilerde kan hızla karın boşluğuna dolabilir ve kişi birkaç dakika sonra bilincini yitirebilir. Medikal müdahale henüz yardımcı olamadan ölüm gerçekleşebilir.

Dalakta yırtık neden olur?

Dalak yırtılması genelde; trafik kazaları, bir travma sonucu oluşan yırtılmalar (genelde boks maçları, futbol maçları, bisiklet kazaları) şiddet ve işkenceler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Dalak yırtılması sonucunda şiddetli bir ağrı meydana gelmektedir.