Implant ameliyatından sonra ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Implant ameliyatından sonra ne yemeli?
  2. Implant vida takıldıktan sonra ne yapılır?
  3. Implant diş sonrası nelere dikkat edilmeli?
  4. Implant sonrası şişlik ne kadar sürer?
  5. İmplant takıldıktan sonra ağrı yapar mı?

Implant ameliyatından sonra ne yemeli?

İmplant Sonrası Beslenme; Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.

Implant vida takıldıktan sonra ne yapılır?

İmplant vidası takıldıktan sonra, ağızda ağrı, hassasiyet ve şişlik gibi fiziksel acı veren sorunlara engel olmak için çok kolay bir yöntem olan buz konularak beklenebilir. Reçetede yazan implant sonrasında size verilen ilaçları kullanarak acı ve şişkinliğin önüne geçebilirsiniz.

Implant diş sonrası nelere dikkat edilmeli?

İmplantlar takıldıktan sonra birkaç ay kadar beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Titanyum implantın çene kemiği ile kaynama süreci olan bu dönemde; aşırı sıcak ya da aşırı soğuk gıdaların tüketilmemesi gerekiyor. Aksi halde; implantın stabilitesine zarar verebilirsiniz.

Implant sonrası şişlik ne kadar sürer?

İşlem bölgesinde belli olan ve göz altında da oluşabilecek şişlikler ya da ağız içindeki hematomlar 2-3 gün devam edebilir. Ödemin tamamen geçmesi ise 10 günü bulabilir.

İmplant takıldıktan sonra ağrı yapar mı?

Anestezi uygulaması yapıldığından dolayı herhangi bir ağrı duyulmaz.Diş implantı uygulamasından sonra çene kemiği ve diş eti açıldığından dolayı bu cerrahi işleme bağlı olaraktan hafif derecede ağrılar duyulabiliyor. İmplant sonrası ağrı oldukça normal ve fazla hissedilmeyen bir ağrıdır.