Sokrates kimdir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Sokrates kimdir kısa bilgi?
  2. Sokratesin hocası kim?
  3. Sokrates'in annesi kimdir?
  4. Sokrates'in mesleği nedir?
  5. Platon kimdir kısa bilgi?
  6. Sokratesin görüşleri nelerdir?
  7. Sokrates mahkemede ne dedi?

Sokrates kimdir kısa bilgi?

Sokrates, MÖ 469'da Atina'da doğan ve MÖ 399'da yine Atina'da ölen Yunan filozoftur. ... Dolayısıyla Sokrates felsefi ilgisini bilinene yani nesneye değil, bilene yani özneye, daha açık bir ifadeyle insana yöneltmiştir.

Sokratesin hocası kim?

Aristo'nun hocası Platon'un hocasıdır Sokrates. MÖ 4 yılları arasında yaşamış, gelmiş geçmiş en büyük felsefecilerden biridir.

Sokrates'in annesi kimdir?

Faenarete Sokrates/Anneleri

Sokrates'in mesleği nedir?

Filozof ÖğretmenEğitmen Sokrates/Meslekleri

Platon kimdir kısa bilgi?

Hayatını geçirdiği Atina'daki ünlü akademiyi kurdu. Asıl adı Aristokles'di. Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı. Yirmi yaşından itibaren ölümüne kadar yanından ayrılmadığı Sokrates'in öğrencisi ve Aristoteles'in hocası olmuştur.

Sokratesin görüşleri nelerdir?

Sokrates'in ahlak görüşü iki düşünceden ibarettir: 1- Erdem bir bilgidir. 2-Kimse bilerek kötülük yapmaz. ... “kimse bilerek kötülük yapmaz.” Sözü ile kişinin iyi bir yaşam sürmesini bilgi sahibi olmasına bağlamıştır.

Sokrates mahkemede ne dedi?

Sokrates'in mahkemesi (MÖ 399), filozofun iki suçlamadan suçunu belirlemek için yapıldı: Atina panteonuna karşı asebeia (dinsizlik) ve şehir devletinin gençliğinin yozlaşması; suçlayıcılar Sokrates'in iki dinsiz eylemine atıfta bulundular: "şehrin kabul ettiği tanrıları tanımamak" ve "yeni tanrılar oluşturmak".