Asker ailelerine ne kadar para veriliyor?

İçindekiler:

  1. Asker ailelerine ne kadar para veriliyor?
  2. Asker anneleri maaş alıyor mu?
  3. Asker parası nereden alınır?
  4. Muhtaç asker çocuğu yardımı nasıl yapılır?
  5. Asker çocuğu maaşı ne zaman yatar?
  6. Asker ailesi yardımı ne zaman kesilir?
  7. Asker ailelerine maaş için nereye başvurulacak?
  8. Asker yardımı nasıl alınır 2020?
  9. Askerlik yol parası hesaba yatar mı?

Asker ailelerine ne kadar para veriliyor?

Muhtaç Asker Ailesi Yardım programında, şartları sağlayan hak sahibi kişilere aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi ödeme yapılır.

Asker anneleri maaş alıyor mu?

Devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine düzenli nakit yardımı yapıyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor. Bu yardım en fazla 12 ay yapılıyor.

Asker parası nereden alınır?

Askerlik yol parası alınması için ilgili kişilerin PTT şubesine gitmesi gerekir. Şubeye giden kişilerin T.C kimlik numarası ile ücreti alması mümkündür. Aynı zamanda kişilerin PTT'lerin ATM'lerinden kartsız olarak yol ücretini alması mümkündür.

Muhtaç asker çocuğu yardımı nasıl yapılır?

Asker çocuğu yardım programına başvuru, kişinin askerlik süresince SYDV tarafından muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım alan asker eşi tarafından yapılabilmektedir. Bu yardım için askerin anne veya babası başvuru yapamaz . Asker çocuğu maaşı babası askerde olan çocuk için yapılır.

Asker çocuğu maaşı ne zaman yatar?

Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor. Bu yardım en fazla 12 ay yapılıyor. Ayrıca, 18 yaşından küçük muhtaç asker çocuklarına yapılan aylık ödeme de yüzde 50 artışla 100 liradan 150 liraya çıkarıldı. Ödeme iki ayda bir yapılıyor.

Asker ailesi yardımı ne zaman kesilir?

Bu yardım askerin hizmete alındığı tarihten başlar, terhisini takip eden 15 günün hitamında sona erer. Kanuni sebep ve salahiyete müstenit olmaksızın vazifesinden ayrılmış olanların ailelerine yapılmakta olan yardım, resmi ıttıla tarihinden itibaren, iltihakında tekrar devam olunmak üzere derhal kesilir.

Asker ailelerine maaş için nereye başvurulacak?

Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor. 'Vakıf Mütevelli Heyeti' sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun görürse yardım kararını onaylıyor.

Asker yardımı nasıl alınır 2020?

Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor.

Askerlik yol parası hesaba yatar mı?

Askerlik yol parası hesaplama işlemlerinde sadece askere giden kişiler ödeme almaz. Terhis olan ve evine dönecek olan askere de ödeme yapılmaktadır. Terhis olan askerlerin yol parası direkt olarak hesaplarına yatırılmaktadır.