Işten çıkış nedeni 21 ne demek?

İçindekiler:

  1. Işten çıkış nedeni 21 ne demek?
  2. SGK 40 kodu nedir?
  3. SGK 21 kodu nedir?
  4. SGK Kod 16 nedir?
  5. İşten çıkış kodu 2 ne demek?
  6. İşten çıkış nedeni 4 nedir?
  7. İşten ayrılma nedeni 04 ne demek?
  8. SGK 21 diğer ücretsiz izin nedir?
  9. Sigortalının işten ayrılış nedeni kodu 16 nedir?
  10. Işten çıkış kodu 14 nedir?

Işten çıkış nedeni 21 ne demek?

21- Statü değişikliği: işyerinde (4/a)lı olarak çalışan bir işçi işyerinde (4/b) statüsüne tabi olursa 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı olarak sigortalılığı devam ettirilmektedir. Bu tür statü değişiklikleri durumunda yapılan çıkışlarda bu kod seçilmektedir.

SGK 40 kodu nedir?

SGK Çıkış Kodu 40 Nedir? Bu Kod “696 KHK İle Kamu İşçiliğine Geçilmemesi Sebebiyle Çıkış” tanımlanmıştır. Kamu idarelerinde alt işverenin işçisi olarak çalışmakta iken, 696 sayılı KHK ile kamuya işçi olarak atanamayan(Emekli olması gibi nedenlerden dolayı) işçilerin iş akdinin sonlandırılması halinde bu kod seçilir.

SGK 21 kodu nedir?

21- Eksik Gün Nedeni Doğum ücretsiz izni haricinde verilen mazeret izni, v.s gibi ücretsiz izin sebebi ile 30 günden az çalışanların bildirimi için kullanılır.

SGK Kod 16 nedir?

16 Numaralı Kod – Sözleşme Sona Ermeden Sigortalının Aynı İşverene Ait Diğer İşyerine Nakli; Aynı gerçek veya tüzel kişi işverene ait birden fazla işyeri arasında işçinin nakledilmesi durumunda bu kod seçilecektir.

İşten çıkış kodu 2 ne demek?

2- Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi: Deneme süresi içerisinde veya sonunda sözleşme işçi tarafından sona erdirilmişse bu kod seçilecektir. Bu kodun seçilmesi halinde yine işçiye tazminat ödenmeyecek ve işsizlik maaşı ödemesi yapılmayacaktır.

İşten çıkış nedeni 4 nedir?

4 Numaralı Kod – Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Haklı Sebep Bildirilmeden Feshi; Belirsiz süreli iş sözleşmesi işveren tarafından feshediliyor ve haklı bir neden bildirilmiyorsa bu kod seçilecektir.

İşten ayrılma nedeni 04 ne demek?

4 çıkış kodu belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi demektir. Bildirimli fesih de denen bu kodda; işçinin herhangi bir kusuru yoktur. ... İşten çıkış kodları 04 ile işten çıkarılan bir işçi aşağıdaki haklara sahiptir: Çalışanın kıdem tazminatı hakkı bulunmaktadır.

SGK 21 diğer ücretsiz izin nedir?

Çalışanların ücretsiz izin kullanması durumunda, işverenler tarafından çalışanlara ücret ödenmemekte, iş sözleşmesi feshedilmediğinden (askıda olduğunda) çalışanların SGK'ya bildirimleri de; Prim Gün Sayısı:0, Prime Esas Kazancı (SGK Matrahı):0 şeklinde bildirilmekte, eksik gün nedeni olarak da “21-Diğer Ücretsiz İzin” ...

Sigortalının işten ayrılış nedeni kodu 16 nedir?

16- Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli: Aynı gerçek veya tüzel kişi işverene ait birden fazla işyeri arasında işçinin nakledilmesi durumunda bu kod seçilecektir. ... Bu durumda iş sözleşmeleri de sona ermekte ve çıkış yapılan işçiler için bu kod seçilmektedir.

Işten çıkış kodu 14 nedir?

14 Numaralı Kod – Emeklilik İçin Yaş Dışında Diğer Şartların Tamamlanması; Sigortalı, yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını sağlamışsa ve bunları sağladığına dair yazılı belgeyi Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alarak işverene ibraz etmişse, bu durumda çıkış kodu olarak bu kodun seçilmesi gerekmektedir.