Alıştan iadeler hangi hesap?

İçindekiler:

  1. Alıştan iadeler hangi hesap?
  2. 610 Satiştan iadeler nedir?
  3. 760 hesap nasıl çalışır?
  4. Nakit olarak satılan malların iade edilmesi durumunda iade bedeli hangi hesapta takip edilir?
  5. 690 hesap nasıl çalışır?

Alıştan iadeler hangi hesap?

610 Satıştan İadeler Hesabı, satılan ürünlerin iade edilen bölümlerindeki fatura tutarlarının izlenebildiği hesaptır. 191 İndirilecek KDV Hesabı, işletme tarafından, her türlü ürün ve hizmetin satın alınması sırasında satıcılara ödenen katma değer vergisinin izlenebildiği hesaptır.

610 Satiştan iadeler nedir?

İşleyişi: Daha önce yapılan satışlar ile ilgili olarak ilgili hesaplara borç, Brüt Satışlardan ilgili hesaplara alacak kaydedilmiş bulunan malın fatura tutarı, malın kısmen yâda tamamen iade edilmesi durumuna göre, “610. Satıştan İadeler Hesabı'nın borcuna, buna karşılık ilgili hesaba alacak kaydedilir.

760 hesap nasıl çalışır?

760 kodlu hesap, Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri hesabı olarak adlandırılır. İşletmenin sahip olduğu mamulün stoklara girmesi ve hizmetin tamamlanmasından mal veya hizmetin alıcıya teslimine kadar olan süreçte yapılan tüm giderler, bu hesaba borç olarak kaydedilir.

Nakit olarak satılan malların iade edilmesi durumunda iade bedeli hangi hesapta takip edilir?

Burada dikkat edilmesi gereken husus, satılan malların maliyeti hesabına giren satışa konu olan mal iade edildikten sonra 153- Ticari Mallar hesabına giriş kaydının yapılması gerekmektedir.

690 hesap nasıl çalışır?

Menkul kıymetler satıldığında, satış değeri ile maliyet değeri arasındaki olumsuz fark bu hesaba borç kaydedilir. Hesap dönem sonunda '690 Dönem Karı veya Zararı' hesabının borcuna devredilerek kapatılır.