Trafik sigortası teminatları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Trafik sigortası teminatları nelerdir?
  2. Trafik sigortası teminat limitleri nedir?
  3. Trafik sigortası teminatları standart mı?
  4. Trafik sigortası kazanın ne kadarını öder 2019?
  5. Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan zorunlu trafik sigortası teminatları nelerdir?
  6. Trafik sigortası kimlere karşı ve nasıl teminat sağlar?
  7. Zorunlu trafik sigortası kaç tl'ye kadar karşılar?
  8. Güvence Hesabı devlet kurumu mu?
  9. Güvence Hesabı neyi öder?

Trafik sigortası teminatları nelerdir?

Maddi hasarlı kazalarda araç hasarlarını, yaralanma hallerinde hastane ve tedavi masraflarını, kazada ölüm olayı gerçekleşti ise limitleri önceden belirlenmiş ölüm tazminatlarını karşılayan zorunlu trafik sigortası, her yönüyle güvenlik sağlıyor. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, trafiğe çıkmadan önce ...

Trafik sigortası teminat limitleri nedir?

2020 yılı itibariyle hususi araçlar için trafik sigortası teminat limitleri (TL bazında) şu şekildedir: araç başına maddi giderler 41, kaza başına maddi giderler 82, ölüm ya da sürekli sakatlık durumunda şahıs başına giderler 410, ölüm ya da sürekli sakatlık durumunda kaza başına giderler 2 milyon 50, şahıs başına ...

Trafik sigortası teminatları standart mı?

Hatta ciddi yaralanmalar veya ölüm gibi sonuçlar doğuran kazalarda dahi kusurlu olan araç sahibinin ödemekle yükümlü olduğu maddi tazminatlar bu sigorta kapsamına girmekte ve teminat altına alınmaktadır. Trafik Sigortasının prim ve teminatları Hazine Müsteşarlığı tarafından standart olarak belirlenir.

Trafik sigortası kazanın ne kadarını öder 2019?

Trafik sigortası, sigortalı aracın neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapıyor. Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri 0, diğeri p oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan zorunlu trafik sigortası teminatları nelerdir?

Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan zorunlu trafik sigortası teminatları arasında;
  • Maddi Zarar Teminatı: Zarar görmüş aracın içerisinde değer kaybıdır.
  • Sağlık Giderlerinin Teminatı: kişinin trafik kazasında kaybettiği sağlığını geriye kazanabilmesi için yapılacak tüm tedavi masraflarıdır.
Daha fazla öğe...

Trafik sigortası kimlere karşı ve nasıl teminat sağlar?

Trafik sigortası, kaza durumlarında karşı tarafın veya üçüncü kişilerin hasar masraflarını karşılar. Kazaya sizin aracınız neden olmuş ve ortaya bir zarar çıkmışsa, masraflar sizin trafik sigortası poliçeniz tarafından ödenir. Trafik sigortası ödemesi ise hem bedeni hem maddi hasarları kapsar.

Zorunlu trafik sigortası kaç tl'ye kadar karşılar?

Araç başına kazada trafik sigortanızın karşılayacağı en yüksek tutar 43.000 TL ve kaza başına 86.000 TL'dir. Bunun üzerindeki tutarları sizin karşılamanız gerekir. Ancak kasko sigortanızda ihtiyari mali mesuliyet (İMM) teminatınız olması durumunda, teminat limitiniz dâhilinde kalan kısmı kasko sigortanız karşılar.

Güvence Hesabı devlet kurumu mu?

Güvence hesabı ülkemizde devletimizin vatandaşların haklarını koruma noktasında kurduğu bir kurumdur. Güvence hesabını açıklarsak; trafik kazası sonrası ölüm veya yaralanma durumlarında yaralanan kişinin sakatlık tazminatı ölen kişi içinde geride kalanların destekten yoksunluk tazminatını sağlayan kuruluştur.

Güvence Hesabı neyi öder?

Güvence Hesabı, kapsamında bulunan zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin bedeni olarak (sakatlık ve ölüm) zarar görenlere kaza sonrasında sakat kalma halinde sakatlık tazminatı, ölüm halinde ise ölenin desteğinden yoksun kalanlara destekten yoksun kalma tazminatı ödemektedir.