Boyun BT nedir?

İçindekiler:

  1. Boyun BT nedir?
  2. Servikal BT ne için çekilir?
  3. Boyun grafisi neden çekilir?
  4. Boyun tomografi kaç dakika sürer?
  5. Lomber BT neden çekilir?
  6. Tomografi tedavisi nedir?
  7. Lomber vertebra BT nasıl çekilir?
  8. Boyun röntgeni nedir?

Boyun BT nedir?

Boyun tomografisi, boynun kesitler halinde ayrıntılı olarak görüntülenebilmesine olanak sağlayan vücudun boyun bölgesini hedef alan bilgisayarlı tomografi çeşitlerinden biridir. Boyun tomografisi bir tedavi değil, tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olan bir tanı yöntemidir.

Servikal BT ne için çekilir?

Omurga BT, boyun (servikal), sırt (torakal) ya da bel (lomber) bölgesindeki omurların, içerisinde ve çevresinde yer alan yapıların değerlendirilmesini sağlayan Bilgisayarlı Tomografi tetkikidir. Bu tetkik ile özellikle omurgayı oluşturan kemik yapılar (omurlar) ve omurlar arasında yer alan diskler değerlendirilebilir.

Boyun grafisi neden çekilir?

Boyun emarı kanser, tümör, fıtık ve benzeri sağlık problemlerinden kuşkulanılması halinde veya kontrol amaçlı çekilir. Hastalar boynundaki çeşitli şikayetlerde doktora göründüğünde önce standart muayene akabinde ise kesin tanı koyabilmek için MR talep edilir.

Boyun tomografi kaç dakika sürer?

Boyun bilgisayarlı tomografi nedir? Boyun bölgesi BT ile incelenir. Hasta BT çekim masasına sırtüstü yatırılarak çekim yapılır. Tetlkik yaklaşık 3 dakika sürer.

Lomber BT neden çekilir?

Lomber(bel) tomografisi; bel ve omurga bölgelerinde meydana gelmiş sorunların varlığının tespitinde kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Lomber tomografisi; bel fıtığı, bel ağrısı, alt omurga yaralanması, çoklu skleroz , kanser belirtisi, sıkışmış sinir ve omurgaya etki eden doğum kusurları sonucunda çekilmektedir.

Tomografi tedavisi nedir?

Tomografik görüntüleme hastalıkların tanısında ve dolaylı yoldan tedavisinde belirleyici olduğundan tıp dünyası adına önemli bir buluş kabul edilir. Organ yapıları hakkında detaylı bilgi vermesi ve uzman hekimlerin tedavisini planlamasında etkili olduğu için tomografi sürekli geliştirilen ve yenilenen bir cihazdır.

Lomber vertebra BT nasıl çekilir?

Lomber tomografisi nasıl çekilir? Lomber tomografisi öncesi hastanın üzerine rahat kıyafetler giydirilir ve metal eşyalar hastanın üzerinde bulundurulmaz. Hasta çekim işlemi için sırt üstü yatırılır ve çekim esnası boyunca hareket edilmemesi istenir. Hastanın rahatsızlığına bağlı olarak ilaçlı tomografi uygulanabilir.

Boyun röntgeni nedir?

Bir boyun röntgeni (servikal omurga röntgeni de denir) omuriliğinizin üst kısmını çevreleyen ve koruyan, boynunuzun yedi kemiğinden oluşan servikal vertebralarınızın bir röntgen görüntüsüdür.