Nazoster burun spreyi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Nazoster burun spreyi ne işe yarar?
  2. Nazoster sprey ne için?
  3. Nazetin burun spreyi nasıl kullanılır?
  4. Avamys sprey kaç yaş için?
  5. Kortizonlu burun spreyleri zararlı mı?
  6. Burun spreyi ne kadar süre kullanılır?

Nazoster burun spreyi ne işe yarar?

Mometazon furoatın küçük miktarları burun içine püskürtüldüğü zaman, burundaki iltihabı, kaşıntıyı, tıkanıklığı ve hapşırığı gidermeye yardımcı olur. rinit olarak da bilinir) ve yıl boyu devam eden rinit (burun iltihabı) semptomlarının tedavisinde kullanılır.

Nazoster sprey ne için?

NAZOSTER® burundaki iltihabı azaltır ve poliplerin kademeli olarak küçülmesini sağlar. enfeksiyonun iyileşmesini beklemelisiniz. Yakın tarihte bir burun ameliyatı veya burun yaralanması geçirdiyseniz, nazal spreyi kullanmaya başlamadan önce burnunuzdaki yaranın iyileşmesini beklemeniz gerekir.

Nazetin burun spreyi nasıl kullanılır?

Doktor tarafından farklı bir biçimde önerilmedikçe, NAZETİN'i her bir burun deliğine günde 2 defa 1 kez sıkınız (sabah ve akşam; günlük toplam doz 0,56 mg azelastin hidroklorüre eşdeğer). Uygulama yolu ve metodu: NAZETİN' i başınız dik pozisyonda iken uygulayınız (Aşağıdaki şekil ve talimatları takip ediniz).

Avamys sprey kaç yaş için?

Spreyi gözlerinize püskürtmeyiniz, kazara sprey gözlerinize temas ederse, gözlerinizi suyla iyice yıkayınız. Değişik yaş grupları: 2- 11 yaş arası çocuklarda kullanımı: Tavsiye edilen başlangıç dozu her burun deliğine günde 1 kez uygulanan 1 spreydir.

Kortizonlu burun spreyleri zararlı mı?

Burun mukozasında zayıflamaya, burun kanamasına yol açabilir. Kortizon içeren burun spreyleri dışında sadece burun tıkanıklığı şikayetini gideren spreyler vardır. Nazal dekonjestan adı verilen bu spreyler 5 günden fazla kullanılmamalıdır. Devamlı kullanılması durumunda bağımlılığa yol açmaktadır.

Burun spreyi ne kadar süre kullanılır?

Burun spreyini en fazla 5 gün kullanın Nezle, grip, sinüzit tedavisinde burun tıkanıklığını gidermek için burun spreyleri sıklıkla kullanılır. Burun spreyleri uygulandığında, konka adı verilen burun etini küçülterek birkaç dakika içerisinde etkisini gösterir ve ortalama 5-7 gün gibi kısa bir süre tedavi yeterlidir.