Topraktan daire satışı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Topraktan daire satışı nasıl olur?
  2. Topraktan ev almak riskli mi?
  3. Topraktan ev nedir?
  4. Noterden olmayan on sozlesme iptal edilebilir mi?
  5. Toprak tapulu ev ne demek?
  6. Toprak Mulkiyetli daire ne demek?
  7. Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi geçerli midir?
  8. Müteahhit iskan almazsa ne yapılabilir?
  9. İnşaat halindeki daireye kredi çıkar mı?
  10. Ön sözleşme niteliği nedir?

Topraktan daire satışı nasıl olur?

Ortada bina yokken müteahhitin kendi bağımsız bölümlerini satma hakkı oluyor. Satışını gerçekleştirdiği daireleri topraktan satış yapmış oluyor. Bu şekilde satılan dairelere de "topraktan daire" deniliyor. Satış sürecinde alıcı ile aralarında bir sözleşme imzalaması gerekiyor.

Topraktan ev almak riskli mi?

Topraktan ev almanın en büyük risklerinden bir tanesi de müteahhit veya müteahhit firma tarafından binanın ve dairenin sizin için de uygun olan ve planlanan zamanda teslim edilmesidir. Bu nedenle müteahhit ya da müteahhit firma ile anlaşmaya varırken, mutabık kalınan teslim tarihine dikkat edilmelidir.

Topraktan ev nedir?

Ortada inşaat yokken yapılan daire satışlarına, "topraktan satış" adı veriliyor. Bu şekilde satılan dairelere de "topraktan daire" deniliyor. Topraktan ev satın alırken taşınmaz satış vaadi sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Bu sözleşmenin noterde yapılması gerekiyor.

Noterden olmayan on sozlesme iptal edilebilir mi?

Noterlere yönlendirme yaparlar. Ancak aşağıda da belirteceğimiz üzere gayrimenkul satış vaadi sözleşmesini tapuya şerh vermek mümkün. Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi Noterde Yapılmazsa: Eğer gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde yapılmazsa herhangi bir şekilde geçerliliği söz konusu olmaz.

Toprak tapulu ev ne demek?

Tapu Müdürlüğü'nde kaydı olmayan yapılar adına alınan daire tapusuna toprak tapusu deniyor. İnşaatı devam eden yapılarda, alınan taşınmaz daire tapulu olmaz. ... Toprak tapusu yalnızca inşaat çalışmaları süren, oturma izni olmayan ve kaçak yapılar için veriliyor.

Toprak Mulkiyetli daire ne demek?

Toprak Tapusu Nedir? ... Yani gayrimenkul bağımsız bölüm olarak görünmez, inşaat alanı tarla veya arsa olarak kabul edilir ve sizin bu arsa üzerinde hakkınız olan payınız, toprak tapulu arsa payı olarak tapu üzerine yazılır.

Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi geçerli midir?

Uygulamada özellikle projeden yapılan konut satışlarında tapuda veya noterde resmi bir sözleşme yapılmaksızın taraflar arasında adi yazılı sözleşmeler yapılmaktadır. Bu sözleşmeler hukuken geçersizdir. ... Tapu Kanununun 26. ve Noterlik Kanununun 60. maddeleri uyarınca hukuken geçersizdir.”[3] şeklinde belirtmiştir.

Müteahhit iskan almazsa ne yapılabilir?

Sözleşmede belirtilen, iskan alma sorumluluğunu yerine getirmeyen müteahhit, teslimi eksik yaptığı gerekçesiyle dava edilme yolu vardır. Dava sonucunda, müteahhit iskan iznini almaya mecbur tutulur. Bu konuda yapılabilecek diğer alternatif ise; müteahhidin borçlarının ödenmesi ve müteahhide rücu edilmesidir.

İnşaat halindeki daireye kredi çıkar mı?

İnşaat halindeki eve konut kredisi içinse en az %80'inin tamamlanmış olmasını baz alır. Eğer inşaat ilerlediyse ve tamamlanma aşamasına yaklaşıldıysa belgelerinize göre kredi çıkma ihtimali vardır.

Ön sözleşme niteliği nedir?

Bir sözleşmenin ileride kurulması amacıyla bir başka sözleşme yapılması mümkün olabilir.Buna hukukumuzda ön sözleşme adı verilir.6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 29.maddesi ön sözleşme başlığı altında bu konuya açıklık getirmiştir. Maddeye göre bir sözleşmenin ileride kurulmasına ilişkin sözleşmeler geçerlidir.