Sulh Ceza Hakimliği görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sulh Ceza Hakimliği görevleri nelerdir?
  2. Sulh ceza mahkemesi itiraz dilekçesi nasıl verilir?
  3. Sulh ceza Mahkemesi ne iş yapar?
  4. Hangi mahkemede savcı bulunmaz?

Sulh Ceza Hakimliği görevleri nelerdir?

Sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (Örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır.

Sulh ceza mahkemesi itiraz dilekçesi nasıl verilir?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Sulh ceza Mahkemesi ne iş yapar?

6100 Sayılı Sulh Hukuk Mahkemelerinin görevini düzenleyen maddesi gereğince kiralanan taşınmazların İcra ve İflas Kanunu'na göre ilamsız icra yolu ile tahliyesine dair hükümler ayrık olmak üzere, kira ilişkisinden doğan alacak davaları da dahil tüm uyuşmazlıkları konu alan davalar ile bu davalara karşı açılan davalar ...

Hangi mahkemede savcı bulunmaz?

Hemen belirtelim ki, asliye ceza mahkemeleri duruşmalarında Cumhuriyet savcısı bulunmaması ile ilgili özel bir düzenleme mevcuttur. 19 tarihine kadar, asliye ceza mahkemelerinde yapılan duruşmalarda Cumhuriyet savcısı bulunmaz ve katılma hususunda Cumhuriyet savcısının görüşü alınmaz.