Aktarmalı uçuşlarda bavulumu almam gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Aktarmalı uçuşlarda bavulumu almam gerekiyor mu?
  2. Aktarmalı uçuşlarda check in yapılır mı?
  3. Transit Check in ne demek?
  4. THY aktarmalı uçuş check-in nasıl yapılır?
  5. Interline transfer nedir?
  6. Transit geçiş bölgesi ne demek?

Aktarmalı uçuşlarda bavulumu almam gerekiyor mu?

Genellikle aktarmalı uçuşlarda bavulunuzu en son destinasyondan teslim alabilirsiniz. Yani aktarma yapacağınız havaalanında bavulunuzu almanıza gerek yoktur. Ancak aktarmalı uçuşu kendiniz yapacaksanız, aktarma havaalanında bavulunuzu almalı ve diğer firmanın check-in noktasından kayıt ettirmelisiniz.

Aktarmalı uçuşlarda check in yapılır mı?

eğer bir firmadan "aktarmalı" olarak bilet aldıysanız,yani aktarmayı kendiniz ayarlamayıp bileti aktarmalı olarak aldıysanız,ilk check in yaptığınız noktada ikinci check in i de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Transit Check in ne demek?

Havacılıkta transit yolcu ise şu şekilde tanımlanır: Uçuşuna başladığı havalimanından uçuşunu tamamlayacağı havalimanına gitmek için başka havalimanlarını 24 saatin altında olmak üzere kullanan yolculara transit yolcu denmektedir. Transit yolcu, eğer gerekliyse transit vize başvurusu yapmak ile mükelleftir.

THY aktarmalı uçuş check-in nasıl yapılır?

  1. Uçaktan inerken sadece kabin bagajınızı alın ve herhangi bir işlem yapmadan diğer uçuşunuz için biniş kapısına gidin.
  2. Devam edeceğiniz uçuş için biniş kartınız yoksa transit check-in kontuarına başvurarak alabilirsiniz.
  3. Uçuşunuzu tamamladıktan sonra bagajınızı varış noktasındaki havalimanında teslim alabilirsiniz.

Interline transfer nedir?

Interline uçuş, biletini Türk Hava Yolları'ndan satın aldığınız ve seyahatin bir bölümünü ya da tamamını başka bir havayolu firmasıyla gerçekleştireceğiniz uçuş anlamına geliyor.

Transit geçiş bölgesi ne demek?

Bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkeye geçiş esnasında üçüncü bir ülkede aktarma yapmaya transit geçiş denir. Bu işlem için transit geçiş vizesi gerekmektedir. ... Transit vizesi olmadığı halde uçuş yapmak isteyen kişiler hava yolu personeli tarafından uçağa alınmazlar.