Kobi Uzman Yardımcısı ne is yapar?

İçindekiler:

  1. Kobi Uzman Yardımcısı ne is yapar?
  2. Kosgeb maaşları ne kadar?
  3. Kobi Uzman Yardımcılığı hangi puan türü?
  4. KOBİ Proje danışmanı ne iş yapar?
  5. Kosgeb Girişimcilik yazılı sınavından kaç puan almak gerekir?
  6. KOBİ tanımında hangi işletmeler?
  7. Proje danışmanı nasıl olunur?
  8. KOBİ Danışmanı nasıl olunur?

Kobi Uzman Yardımcısı ne is yapar?

Kobi uzman yardımcılarının yetiştirilmesine destek vermek, İşletmelerin kurumsallaşmasına yönelik çeşitli hizmetler sunmak, Aylık, üç aylık veya yıllık olmak üzere belli periyotlarla işletme yöneticilerine raporlar sunmak.

Kosgeb maaşları ne kadar?

KOSGEB tarafından önerilen maaş miktarı ise aşağıda belirtilmiştir: Yüksekokuldan yeni mezun olanlara minimum 2.000 TL maaş ödemesi yapılmalıdır. Ön lisans mezunlarına yapılması gereken maaş ödemesi en az 2.500 TL'dir. Lisans ve lisansüstü eğitimi olanlar minimum 3.500 TL maaş ödemesi alabilirler.

Kobi Uzman Yardımcılığı hangi puan türü?

Adaylar başvuru yaparken Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarından almış oldukları KPSS P28 puan türünü kullanabileceklerdir.

KOBİ Proje danışmanı ne iş yapar?

KOBİ danışmanları, isminden anlaşılacağı üzere KOBİ'lere destek olan kişilerdir. Danışmanlar, KOBİ'lerin mevcut durumlarını analiz eder. Analiz sonucunda sorun olan alanlar üzerine eğilim gösterip, bununla ilgili yol gösterici çalışmalar yapar.

Kosgeb Girişimcilik yazılı sınavından kaç puan almak gerekir?

(3) Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekir. (4) Yazılı sınavda hatalı olduğu tespit edilen sorular adaylar lehine doğru olarak kabul edilir.

KOBİ tanımında hangi işletmeler?

Buna göre KOBİ: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon Türk Lirasını aşmayan ekonomik birimler veya girişimler olarak tanımlandı.

Proje danışmanı nasıl olunur?

Proje Danışmanı Olma Şartları Nelerdir?
  1. Lise ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
  2. Özel kurumların eğitim programlarına katılıp Proje Danışmanı Sertifikası'na sahip olmak,

KOBİ Danışmanı nasıl olunur?

KOBİ danışmanı olmak isteyen kişiler, herhangi bir koşula bağlı kalmaksızın, sınavlara girip, yeterli dereceleri almaları durumunda, KOBİ danışmanı olabilirler. KOBİ danışmanlığı yapabilmek için ilk yapılması gereken yeterlilik eğitimleri almak ve artık yapılacak olan KOBİ danışmanlık sınavlarına katılmak olacaktır.