Largopen şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Largopen şurup ne işe yarar?
  2. Amoksisilin nedir ne için kullanılır?
  3. Largopen Fort 400 şurup ne için kullanılır?
  4. PEN OS 1000 antibiyotik ne işe yarar?
  5. Amoksisilin neye etkili?
  6. Amoksisilin hangi grup antibiyotik?
  7. Largopen 1000 kaç saatte bir alınır?

Largopen şurup ne işe yarar?

LARGOPEN, duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki çeşitli enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır: • Bademcik iltihabı (tonsillit), kafa kemiklerindeki boşluklarda gelişen iltihap (sinüzit), orta kulak iltihabı, boğaz enfeksiyonu gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarında • Bronşit, zatürree gibi ...

Amoksisilin nedir ne için kullanılır?

Amoksisilin, penisilin sınıfına ait bir antibiyotiktir ve bakteri yok eder. Klavulanik asit ise belirli bakterilerin amoksisiline dirençli hale gelmesini önlemeye yardımcı olan bir etken maddedir.

Largopen Fort 400 şurup ne için kullanılır?

Az duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarda ağır enfeksiyon dozları uygulanır. Akut otitis media, akut bakteriyel rinosinüzit ve toplumdan kazanılmış pnömoni tedavisinde dirençli S.pneumoniae suşları nedeni ile yüksek doz ( 80-90 mg/kg/gün) 12 saatte bir eşit dozlara bölünerek uygulanır.

PEN OS 1000 antibiyotik ne işe yarar?

PEN-OS, 24 ve 30 film tabletten oluşan blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. PEN-OS, penisiline duyarlı bakterilerin neden olduğu hafif-orta şiddetteki enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan bir antibiyotiktir. Hücre duvarı şeklini bozarak birçok bakteri gelişimini azaltır.

Amoksisilin neye etkili?

Amoksisilin, ampisilinin analogudur. Gram pozitif ve gram negatif mikroorganizmalara karşı etkili bir penisilin olup, bakterisid etkiye sahip geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. İlaçlarda amoksisilin trihidrat olarak kullanılır.

Amoksisilin hangi grup antibiyotik?

Penisilin Grubu Bir Antibiyotik Olan Amoksisilin-Klavulanik Asit (Amoklavin®)'in Antibakteriyel Aktivitesi ve Mutajenik Etkisinin Belirlenmesi.

Largopen 1000 kaç saatte bir alınır?

Mide ülserinde günde mg, oniki parmak bağırsağı ülserinde günde iki kez 1000 mg diğer ilaçlar ile birlikte kullanılır. Riskli hastalarda kalp iç zarı enfeksiyonlarının önlenmesi için diş çekimi gibi işlemlerden bir saat önce 3 g, 6 saat sonra 1.5 g alınır.