Encümen ne iş?

İçindekiler:

  1. Encümen ne iş?
  2. Encümen Salonu nedir?
  3. Büyükşehir Belediye Encümeni nedir?
  4. Büyükşehir belediye Encümeni kim tarafından seçilir?
  5. Büyükşehir belediye başkanının katılamadığı encümen toplantılarına kim başkanlık eder?
  6. Büyükşehir Belediye Encümeni kaç kişiden oluşur?
  7. Encümene kim başkanlık eder?

Encümen ne iş?

Encümenin görev ve yetkileri 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 34.maddesine göre şunlardır : a) Stratejik plân ve yıllık çalışma programı ile bütçe ve kesin hesabı inceleyip belediye meclisine görüş bildirmek. b) Yıllık çalışma programına alınan işlerle ilgili kamulaştırma kararlarını almak ve uygulamak.

Encümen Salonu nedir?

Belediye encümeni, belediye meclisine belediye ile ilgili çeşitli konularda görüş bildiren, kanunlarda öngörülen cezaları veren, umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatini belirleyen organdır.

Büyükşehir Belediye Encümeni nedir?

Belediyelerin karar organlarından biirdir. Belediye encümeni, belediye başkanının başkanlığında toplanır. ... Diğer belediyelerde 5 üyeden oluşur. Büyükşehirlerde belediye başkanının katılamadığı toplantılarda, encümen toplantılarına Genel Sekreter başkanlık eder.

Büyükşehir belediye Encümeni kim tarafından seçilir?

ENCÜMEN SEÇİMİ 5393 sayılı Kanunun 33'üncü maddesiyle encümenin doğal memur üyelerinin kimler olduğu belirlenmiş, diğer memur üyelerin belirlenmesinin takdiri de belediye başkanına bırakılmıştır. Rehberin bu bölümündeki açıklamalar, encümenin; meclis üyeleri arasından seçilecek üyelerine ilişkin olacaktır.

Büyükşehir belediye başkanının katılamadığı encümen toplantılarına kim başkanlık eder?

Belediye başkanının katılamadığı toplantılarda, Belediye başkanının görevlendireceği başkan yardımcısı veya encümen üyesi, encümene başkanlık eder. Encümen toplantılarına gündemdeki konularla ilgili olarak ilgili birim amirleri, Belediye başkanı tarafından oy hakkı olmaksızın görüşleri alınmak üzere çağrılabilir.

Büyükşehir Belediye Encümeni kaç kişiden oluşur?

birim amiri olmak üzere belediye başkanının her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşmaktadır.

Encümene kim başkanlık eder?

Valinin katılamadığı encümen toplantısına genel sekreter başkanlık eder. Encümen toplantılarına gündemdeki konularla ilgili olarak, ilgili birim amirleri vali tarafından oy hakkı olmaksızın görüşleri alınmak üzere çağrılabilir.