Öğretmenlerde yolluk nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlerde yolluk nasıl hesaplanır?
  2. Yolluk ucreti nereden alinir?
  3. Yolluk neye göre verilir?
  4. Harcırah neye göre hesaplanır?
  5. Bir günlük yolluk ne kadar?
  6. Eş durumu atamasında yolluk var mı?
  7. Yer değiştirme masrafı nasıl hesaplanır?
  8. Geçici görev yolluğu neye göre ödenir?

Öğretmenlerde yolluk nasıl hesaplanır?

Yolluk hesaplanırken memur yevmiyenin 20 katını, aile fertleri ise 10 katını alır. Bu hesaplamaya yol ücreti(otobüs,uçak) kişi başına şoförler odasınca belirlenen tutar kadar eklenir. Ayrıca km başına 2,16 TL ödenir. Son olarak yolculuk süresi 24 saati aşarsa 1 yevmiye daha eklenir.

Yolluk ucreti nereden alinir?

YOLLUK ÖDEMESİ NEREDEN ALINIR? Yolluk ödemeleri SGK tarafından PTT aracılığıyla yapılmaktadır.

Yolluk neye göre verilir?

Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir.

Harcırah neye göre hesaplanır?

Almaya hak kazandığınız günlük konaklama tutarınız; görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 si, müteakip 90 günü için ise müstahak oldukları gündeliklerinin %40'ı esas alınır."

Bir günlük yolluk ne kadar?

2020 yılında Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olanlar için 56,10 TL olarak belirlenen günlük harcırah, 2021 yılında %9,8 artışla 61,65 TL'ye yükseltilecektir. Ek göstergesi 58 arasında olanların günlük harcırahı 52,35 TL'den %9,9 artışla 57,55 TL'ye yükseltilecektir.

Eş durumu atamasında yolluk var mı?

Farklı memuriyet mahallinde çalışan eşlerden birinin eşinin memuriyet mahalline atanması durumunda yer değiştirme masrafı tam ödenmelidir.Evlilik nedeniyle yapılan atamalarda bu kapsamdadır.Yeni evlenen memurun eş durumu tayini sebebiyle evlenmiş olduğu memurun memuriyet mahalline atanmasında harcırah tam olarak ödenir ...

Yer değiştirme masrafı nasıl hesaplanır?

4-Yer Değiştirme Masrafı
  1. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı,
  2. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz),
  3. Her kilometre veya deniz mili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi,

Geçici görev yolluğu neye göre ödenir?

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.