Çağrı merkezi s l ne demek?

İçindekiler:

  1. Çağrı merkezi s l ne demek?
  2. Acw ne demek?
  3. AHT nedir Çağrı Merkezi?
  4. ACTH nedir Çağrı Merkezi?
  5. SL oranı nedir?
  6. SL suresi ne demek?
  7. After Call Work ne demek?
  8. AHT nasıl düşer?
  9. Çağrı aramak nedir?
  10. Asa kuralı nedir?
  11. Çağrı merkezi terimleri nelerdir?
  12. SLA açılımı ne?
  13. Call Center Acw nedir?
  14. ACHT süresi nedir?

Çağrı merkezi s l ne demek?

Hizmet kalitesi, hizmet seviyesi, servis kalitesi yada servis düzeyi olarak da adlandırılabilir. ... Esasen çağrı merkezinin müşteriye sağladığı hizmet oranıdır. Hizmet seviyesi her zaman yüzde cinsinden hesaplanır. Müşteri Temsilcisi (Agent) ekranında genellikle SL yada SLA olarak gösterilir.

Acw ne demek?

ACW (After-Call Work – Çağrı Sonrası İş Süresi)

AHT nedir Çağrı Merkezi?

Ortalama baş etme süresi (AHT), temsilci ile müşteri arasındaki devam süresini ölçen, en önemli Çağrı Merkezi metriklerinden biridir. Temsilci verimliliğini ve müşteri memnuniyetini arttırmak için Çağrı Merkezi etkililiğini ölçer.

ACTH nedir Çağrı Merkezi?

Otomatik Çağrı Dağıtımı, sistem üzerinde önceden yapılmış tanımlar aracılığıyla, gelen çağrıların en kısa sürede en uygun şekilde dağıtımını yapan yazılımdır. Birçok yerde kısaca ACD (Automatic Call Distribution) olarak isimlendirilir. ... ACD gelen çağrıyı doğru kişiye dağıtmada standart bir PBX'e göre çok yeteneklidir.

SL oranı nedir?

Service Level; sizinle temasa geçmiş olan kişilerin belirli bir oranının (örneğin gelen çağrıların %85'i), belirli bir eşikten önce (örneğin 15 saniyeden önce) ele alınıp alınmadığını kontrol etmenize olanak tanır. Böylece bireylerin çağrı merkezinden elde ettiği tecrübe yansıtılmış olunur.

SL suresi ne demek?

SLA açılımı, Service Level Agreement'dır. Türkçe 'de, Hizmet Seviyesi Anlaşması olarak karşılık bulur. ... SLA hedef zamanları, (SLA süresi) bir SLA'in davranışını ve yanıt verme tarihlerini, karar son teslim tarihlerini, uyarı zamanlarını nasıl hesapladığını tanımlar.

After Call Work ne demek?

Toparlama veya Çağrı Sonrası Süreç de denir. Bir gelen işlem türü yüzünden ve derhal bu işlem sonrasında yapılması gereken işler. Bu işler çoğunlukla veri girişi, formların doldurulması veya harici armalar yapılması şeklinde olabilir.

AHT nasıl düşer?

AHT'yi düşürmenin en iyi yolu, müşteriyi, sorgusunu yanıtlayabilecek en donanımlı temsilciye yönlendirmektir. Aramayı en uygun temsilciye bağlayarak müşteri hayal kırıklığından kaçınmak için, ACD, akıllı IVR sistemi ve beceri bazlı yönlendirme gibi özelliklere sahip, etkili Çağrı Merkezi yazılımları kullanılmalıdır.

Çağrı aramak nedir?

Herhangi bir firma ya da iş yerine ulaşmak isterseniz, elde ettiğiniz telefon numarasını aradığınızda sizi çağrı merkezi karşılar. Bu operatörlere “Inbound” denir. Kelime anlamı iste “Gelen Arama” olarak tasvir edilir. Çağrı merkezlerinde inbound ve outbound olmak üzere iki ayrı ekip bulunur.

Asa kuralı nedir?

Bir başka deyişle, çağrıların ele alınmadan önce kuyrukta ortalama ne kadar beklediğidir. ASA formülü şu dur: ASA = abandon edenler hariç tüm çağrıların kuyrukta bekleme süresi / tüm yanıtlanan çağrılar (calls aswered).

Çağrı merkezi terimleri nelerdir?

Çağrı Merkezi Terimleri
  • "Direkt Bağlantı" İşlemi (Internet "Call Through" Transaction Internet) ...
  • ACD (Automatic Call Distrabution) ...
  • ACD Dışı Çağrılar (Non ACD In Calls) ...
  • Açık Bilet (Open Ticket) ...
  • Ağ Kontrol Merkezi (Network Control Center) ...
  • Ağ Taşması (Network Interflow) ...
  • Akış (Overflow) ...
  • Aktif Dinleme / Active Listening.
Daha fazla öğe...

SLA açılımı ne?

Bu anlaşmaya Hizmet Seviyesi Anlaşması, (SLA, Service Level Agreement) denmektedir. Bu anlaşma, veri merkezinin müşterilerine sunduğu hizmetin kalite standartlarını belirlemektedir ve müşterinin hizmeti sağlayan firmadan ne gibi hizmetler alabileceğini göstermektedir.

Call Center Acw nedir?

ACW, o çağrıdan hemen sonra, o çağrı ile ilgili yapılması gerekli işe verilen addır. Faydalı bir iştir. Bir müşterinin kaliteli bir sonuç elde edebilmesi için çok önemlidir.

ACHT süresi nedir?

AHT veya ACHT yani Türkçe anlamıyla Ortalama (Çağrı) İşlem Süresi buna Ortalama Görüşme Süresi de diyebiliriz. Çağrı Merkezlerinin en önemli metriklerinden birisidir. İngilizce terimi Average Call Handling Time 'dır.