Kastamonu'da nerede denize girilir?

İçindekiler:

  1. Kastamonu'da nerede denize girilir?
  2. Kastamonu sahili var mı?
  3. Kastamonu Bozkurt ilçesi denize yakın mı?
  4. Ineboluda denize girilir mi?
  5. Inebolu'da denize girilir mi?
  6. Kastamonu Cide denizi nasil?
  7. Gideros Koyu denize girilir mi?
  8. Kastamonu Bozkurt Neyi Meşhur?
  9. Çatalzeytin denize girmek yasak mı?
  10. Sinop nerede denize girilir?
  11. Zonguldak deniz var mı?
  12. Kastamonu Cide nin neyi meşhur?
  13. Gideros Koyu yüzülür mü?

Kastamonu'da nerede denize girilir?

Deniz Turizmi
  • Cide Gideros Koyu : Arkeolojik ve tabii sit alanı, doğal güzelliğe sahiptir.
  • Cide : İlçe merkezinde Belediye Plajı, Kadınlar Plajı, Kumluca Yolu Kumsalı, Akbayır Köyü Kumsalı
  • Doğanyurt : Liman İçi Plajı, Kadınlar Plajı Kumsalı
  • İnebolu : Boyranaltı Plajı, Gemiciler Köyü Plajı,Özlüce Plajı
Daha fazla öğe...

Kastamonu sahili var mı?

Kastamonu Karadeniz'e 170 km'lik bir sahil şeridi bulunan ve bu noktada ülkemizin Karadeniz'e en geniş sahili olan ilidir. Bu sahil şeridi üzerinde Kastamonu'nun, Cide,Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin olmak üzere 6 ilçesi bulunmaktadır.

Kastamonu Bozkurt ilçesi denize yakın mı?

İlçe, Kastamonu ilinin kuzeyinde ve Karadeniz kıyısında yer alır. İlçe merkezi denizden 2 km içeride Ezine Çayı vadisinde kurulmuştur. Kuzeyde Karadeniz ve Abana, güneyde Küre ve Devrekani, doğuda Çatalzeytin, batıda ise İnebolu ilçeleri ile çevrili olup, yüzölçümü 296 km² rakım ise 30 metredir.

Ineboluda denize girilir mi?

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Kadınlar Plajı, kadınların özel olarak yüzebileceği bir plajdır. İnebolu'nun merkezine 12 km uzakta bulunan plaj bazı yerlerde kumla bazı yerlerde de taşla kaplı sahil yapısına sahiptir. Kumsal kısmının sonlandığı yer ormanlık alanla birleşmektedir.

Inebolu'da denize girilir mi?

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Kadınlar Plajı, kadınların özel olarak yüzebileceği bir plajdır. İnebolu'nun merkezine 12 km uzakta bulunan plaj bazı yerlerde kumla bazı yerlerde de taşla kaplı sahil yapısına sahiptir. Kumsal kısmının sonlandığı yer ormanlık alanla birleşmektedir.

Kastamonu Cide denizi nasil?

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yer alan Cide Halk Plajı, Karadeniz'in denizinden ötürü biraz dalgalı bir yapıya sahiptir. Plajın sarı kum ile kaplı olması ve temizliği, plajın olumlu özelliklerinden biridir. Çam ormanlarının denize sıfır olması, Karadeniz'e ait manzarayı gözler önüne sermektedir.

Gideros Koyu denize girilir mi?

Türkiye'nin En Güzel Sahilleri / Kastamonu – Cide – Kytoros (Gideros) ... Kastamonu'da denize giriliyor mu/ Elbette! Gideros koyu muhteşem bir manzara ve deniz keyfi sunuyor.

Kastamonu Bozkurt Neyi Meşhur?

Bozkurt ilçe merkezine bağlı Yakaören Köyü deniz turizmi açısından büyük öneme sahiptir. Bu köyde sahil yolu üzerinde Cenevizlilerden kalma denizden geçen gemileri gözetlemek için yapılan bir kale bulunmaktadır. Ceneviz Kalesi olarak anılan bu kale tek burçlu küçük bir kaledir. Günümüzde bu kale harabe haldedir.

Çatalzeytin denize girmek yasak mı?

Çatalzeytin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, salgın hastalıklarının önüne geçilebilmesi için denize girmenin yasaklandığını açıkladı. Açıklamaya göre Kastamonu'nun Bozkurt, İnebolu ve Çatalzeytin ilçelerinde salgın hastalıklarının artması üzerine denize girmek yasaklandı.

Sinop nerede denize girilir?

Sinop Plajları
  • Karakum Plajı Karakum Plajı ...
  • Sinop DSİ Plajı Sinop DSİ Plajı ...
  • Sarıkum Plajı Sarıkum Plajı ...
  • Marina Beach. Marina Beach. ...
  • Akliman Plajı Akliman Koyu. ...
  • Ayancık Çamurca Plajı Ayancık Çamurca Plajı ...
  • Türkeli Plajı Türkeli Plajı ...
  • Büyük Gerze Plajı Büyük Gerze Plajı
Daha fazla öğe...

Zonguldak deniz var mı?

İlin sahip olduğu yaklaşık 80 km'lik kıyı şeridi boyunca çok sayıda doğal plaj ve kumsal bulunmaktadır. ... Zonguldak kıyıları deniz turizmi (3S) açısından değerlendirilebilecek ve turistik ihtiyacı tatmin edebilecek nitelikte bir kıyışeridine sahip değildir.

Kastamonu Cide nin neyi meşhur?

Cide'nin Meşhur Yemekleri
  • Malak. Köle hamuru diye de adlandırılan malak yemeği, Kastamonu ile birlikte anılan ancak Cide yöresine ait bir yemek türüdür. ...
  • Manca. Cide'ye özgü olan bu meze türü daha çok Kastamonu ile anılmaktadır. ...
  • Dikenucu. ...
  • Ispıt. ...
  • Isırgan Çorbası ...
  • Armut Ballandırması

Gideros Koyu yüzülür mü?

Gideros Koyu, manzaradan bakınca bir göle benziyor. Ancak dar bir boğazdan denize açılıyor. ... Kastamonu'nun Cide ilçesi sınırlarındaki Gideros Koyu bugün, tekneyle durup dinlenmek, yüzmek, balık tutmak, doğa tatili yapmak ve kamp kurmak için tercih ediliyor.